Macrou la gratar cu sos TZATZIKI

de InvatsaBucataresccom in Peste, 24 Noi 2014 | 2411 vizualizari

 

Cred ca macroul este unul din cei mai buni pesti care i-am mancat si este si foarte usor de gatit! Pana acum ceva ani mancasem macrou doar suba forma prajita foarte uscata, chiar si asa fiind foarte gustos. Doar asa il gatise mama, :)
Intr-o zi, oarecare, cutreierand youtube-ul am dat peste o reteta cu macrou, marca Jamie Oliver. Am ramas surprins ca macroul se poate gati si altfel si nu trebuie sa fie neaparat uscat si fad. DIn pacate nu am avut access la gratar, vremea fiind nefavorabila, dar cred ca si pe gratarul de aragaz a iesit satisfacator de suculent si aromat.
Iata reteta completa si usor de gatit:

 

INGREDIENTE

  • 3 pesti macrou intregi, de preferat proaspeti
  • 1 castravete
  • 1/2 cana orez
  • 6 ramurici de rozmarin
  • 3 ramurici de cimbru
  • 1 manunchi mic de marar
  • 1 catel usturoi
  • 150ml iaurt gras
  • 20g unt
  • 3 linguri ulei masline
  • sare si piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou la gratar cu sos TZATZIKI:

Bagati in fiecare peste cate 2 ramurici de rozamarin si una de cimpbru. Il crestati usor pe fiecare parte, in ungeti cu ulei de masline si puneti pe gratar la foc mediu 7-10 minute pe fiecare parte.


Intr-o cratita puneti orezul cu o cana si jumatate de apa, untul si sare si fierbeti la foc mic 9-10 minute.


Tzatziki - Taiati castravete pe jumatate longitudinal si scoateti semintele, altfel va fi prea zemos! Tocati castravetele un feliute subtiri, puneti intr-un castron si amestecati cu iaurtul, mararul tocat, ustoriul zdrobit, adaugati o lingura de ulei de masline, sare si piper.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou la gratar cu sos TZATZIKI" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Anett 1

25.11.2014, 09:59

wooow ce combinatie!

dantes 1

25.11.2014, 10:06

Bun!

elucubratiiculinare 1

26.11.2014, 18:39

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Macrou la gratar cu sos spaniol