Macrou la gratar cu sos TZATZIKI

de InvatsaBucataresccom in Peste, 24 Noi 2014 | 2231 vizualizari

 

Cred ca macroul este unul din cei mai buni pesti care i-am mancat si este si foarte usor de gatit! Pana acum ceva ani mancasem macrou doar suba forma prajita foarte uscata, chiar si asa fiind foarte gustos. Doar asa il gatise mama, :)
Intr-o zi, oarecare, cutreierand youtube-ul am dat peste o reteta cu macrou, marca Jamie Oliver. Am ramas surprins ca macroul se poate gati si altfel si nu trebuie sa fie neaparat uscat si fad. DIn pacate nu am avut access la gratar, vremea fiind nefavorabila, dar cred ca si pe gratarul de aragaz a iesit satisfacator de suculent si aromat.
Iata reteta completa si usor de gatit:

 

INGREDIENTE

  • 3 pesti macrou intregi, de preferat proaspeti
  • 1 castravete
  • 1/2 cana orez
  • 6 ramurici de rozmarin
  • 3 ramurici de cimbru
  • 1 manunchi mic de marar
  • 1 catel usturoi
  • 150ml iaurt gras
  • 20g unt
  • 3 linguri ulei masline
  • sare si piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou la gratar cu sos TZATZIKI:

Bagati in fiecare peste cate 2 ramurici de rozamarin si una de cimpbru. Il crestati usor pe fiecare parte, in ungeti cu ulei de masline si puneti pe gratar la foc mediu 7-10 minute pe fiecare parte.


Intr-o cratita puneti orezul cu o cana si jumatate de apa, untul si sare si fierbeti la foc mic 9-10 minute.


Tzatziki - Taiati castravete pe jumatate longitudinal si scoateti semintele, altfel va fi prea zemos! Tocati castravetele un feliute subtiri, puneti intr-un castron si amestecati cu iaurtul, mararul tocat, ustoriul zdrobit, adaugati o lingura de ulei de masline, sare si piper.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou la gratar cu sos TZATZIKI" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

COMENTARII (7)

Anett 1

25.11.2014, 09:59

wooow ce combinatie!

dantes 1

25.11.2014, 10:06

Bun!

elucubratiiculinare 1

26.11.2014, 18:39

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34