Macrou prajit cu mamaliga si piper ( mujdei de usturoi)

de DIANA B in Peste, 25 Mar 2011 | 9531 vizualizari

 

Azi , de BLAGOVESTENIE sau BUNA VESTIRE , s-a adus lumii la cunostinta ca FECIOARA MARIA a fost cea aleasa sa-L nasca pe DOMNUL IISUS HRISTOS si-n fiecare familie ortodocsa se pregateste peste , fiecaruia cum ii place , sau cat de mult vrea si azi sa bucatareasca ... eu am ales cel mai simplu mod , asadar ...

 

INGREDIENTE

  • 4 macrouri mari ,
  • 4 fileuri de merlucius
  • condimente ... cele care ne plac noua : piper , cimbru , sare si un pic de busuioc
  • ulei ptr prajit
  • malai , ulei , sare si apa ptr mamaliguta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou prajit cu mamaliga si piper ( mujdei de usturoi):

Am curatat macrourile ( la merlucius am renuntat , era prea mult ptr noi doi ) de intestine , l-am decapitat , l-am spalat bine si l-am lasat la scurs. Am condimentat din belsug pestele si l-am lasat 20 de minute la rece sa-si ia gusturile . Am pregatit tigaia Amway , care nu lipeste si nu arde , cu putin ulei si-am pus la prajit macroul intreg , intorcandu-l pe ambele parti .


Intre timp am pus tuciul cu putin ulei( mamaliguta capata un luciu deosebit , care mie-mi place ) si apa la fiert , am adaugat malaiul si-am lasat sa fiarba 30 de minute , mestecand din cand in cand ( atat fierb eu mamaliga ) . Dupa fierbere se scoate pe platou ( pe un taietor de lemn , special , ar fi ideal ) ... da' ce va fac eu vaoua teoria mamaligii ...


Am pregatit intr-un bol piper negru proaspat macinat cu putina sare si apa ( asa pap eu pestele , ca mujdeiul imi face cam rau , dar am facut si mujdei ptr ,,grasu' " )


Cam gata ... noua , ca de obicei , ne-a placut

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou prajit cu mamaliga si piper ( mujdei de usturoi)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mamaieelena 1

28.03.2011, 23:25

adry88 1

06.05.2011, 15:57

DIANA B 1

13.05.2011, 14:49

Multumesc mamaieelena !
Multumesc Eduard !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornulete fragede
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Caras prajit, cu mujdei si mamaliguta