Macrou uns cu sos de mărar şi umplut cu legume

de ionix in Peste, 7 Sep 2010 | 11192 vizualizari

 

incercati si-o sa va lingeti pe degete...
Mie-mi place mult pestele asta… are gust a peste si n-are oase multe :D
aceasta reteta mai merge si invelit in staniol, cum am mai postat eu o reteta....
http://www.bucataras.ro/retete/1992/macrou-invelit-in-staniol.html

 

INGREDIENTE

  • 5 pesti macrou
  • 2 rosii
  • cateva felii de masline verzi
  • ceapa mare
  • cateva feliute de ardei iute
  • 4-5 fire de marar
  • 2 ciuperci champignon mari
  • 10 catei de usturoi (cate doi pt fiecare peste)
  • 5 linguri cu ulei de masline
  • sare piper
  • zeama de la lamaie
  • 50 ml vin alb sec
  • 100 ml apa
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou uns cu sos de mărar şi umplut cu legume:

Pestii se decapiteaza, se taie pe burta, se scot matele,  se spala si se curata bine de firisoaele negre.

Rosiile, ceapa, usturoiul si ciupercile se taie feliute.

Zeama de lamaie se amesteca cu o lingura cu ulei de masline, sare, piper si mararul tocat marunt (acesta este sosul de marar)

Pestele spalat se unge bine inauntru cu sosul de marar.

Dupa aceea se umple cu legumele taiate fidelute, maslinele si cu ardeiul iute. Punem intr-o tava in care sa ne incapa la fix pestii, sa nu ramana prea mult spatiu intre ei.

Tava o ungem cu uleiul de masline, asezam pestii in ea si dam la foc iute 2-3 minute, in cuptorul preincins.

Peste pestii incinsi, turnam vinul si apa.

Lasam la foc mic timp de 30 de min apoi lasam pana la final la foc mediu.

Se serveste cu mamaliguta si mujdei de usturoi.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Mujdei: usturoiul pisat bine se freaca cu 2-3 linguri cu ulei si sare pana se face ca o pasta alba… adaugi putina apa minerala si obtii un mujdei delicios…

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou uns cu sos de mărar şi umplut cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (15)

Oana 1

08.10.2010, 17:13

ionix 1

10.10.2010, 09:27

Oana, mersic pt vizita si pt salivare hehe

babi5 1

14.12.2014, 15:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Macrou la cuptor