Macrou uns cu sos de mărar şi umplut cu legume

de ionix in Peste, 7 Sep 2010 | 6948 vizualizari

 

incercati si-o sa va lingeti pe degete...
Mie-mi place mult pestele asta… are gust a peste si n-are oase multe :D
aceasta reteta mai merge si invelit in staniol, cum am mai postat eu o reteta....
http://www.bucataras.ro/retete/1992/macrou-invelit-in-staniol.html

 

INGREDIENTE

  • 5 pesti macrou
  • 2 rosii
  • cateva felii de masline verzi
  • ceapa mare
  • cateva feliute de ardei iute
  • 4-5 fire de marar
  • 2 ciuperci champignon mari
  • 10 catei de usturoi (cate doi pt fiecare peste)
  • 5 linguri cu ulei de masline
  • sare piper
  • zeama de la lamaie
  • 50 ml vin alb sec
  • 100 ml apa
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou uns cu sos de mărar şi umplut cu legume:

Pestii se decapiteaza, se taie pe burta, se scot matele, se spala si se curata bine de firisoaele negre.


Rosiile, ceapa, usturoiul si ciupercile se taie feliute.


Zeama de lamaie se amesteca cu o lingura cu ulei de masline, sare, piper si mararul tocat marunt (acesta este sosul de marar)


Pestele spalat se unge bine inauntru cu sosul de marar.


Dupa aceea se umple cu legumele taiate fidelute, maslinele si cu ardeiul iute. Punem intr-o tava in care sa ne incapa la fix pestii, sa nu ramana prea mult spatiu intre ei.


Tava o ungem cu uleiul de masline, asezam pestii in ea si dam la foc iute 2-3 minute, in cuptorul preincins.


Peste pestii incinsi, turnam vinul si apa.


Lasam la foc mic timp de 30 de min apoi lasam pana la final la foc mediu.


Se serveste cu mamaliguta si mujdei de usturoi.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Mujdei: usturoiul pisat bine se freaca cu 2-3 linguri cu ulei si sare pana se face ca o pasta alba… adaugi putina apa minerala si obtii un mujdei delicios…

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou uns cu sos de mărar şi umplut cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Oana 1

08.10.2010, 17:13

ionix 1

10.10.2010, 09:27

Oana, mersic pt vizita si pt salivare hehe

babi5 1

14.12.2014, 15:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Macrou la cuptor