Magiun de prune

de Doralinda in Dulceata / Gem, 25 Sep 2013 | 1121 vizualizari

 

Cred ca acest preparat imi aduce nostalgie dar si bucurie in acelasi timp, de ce?! Ptr ca imi aduce aminte de iernile friguroase petrecute la bunica la tara! Iar acum, dupa atatia ani, m-am incumetat sa prepar si eu acest deliciu, fara avand insa focul de lemne de la tara, sau tucele bunicii, si totusi, mi-a iesit perfect!

 

INGREDIENTE

  • 4,5 kg prune cu samburi
  • cca 20-30 gr nuci sparte cu mana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Magiun de prune:

Usor, simplu de facut, doar timp sa aveti! Am curatat de samburi prunele, apoi le-am taiat in doua, le-am tocat cu ajutorul unui mixer si neavand o oala destul de mare(imi era frica de fapt sa nu ard vreo oala!:) asa ca am pus prunele tocate intr-un vas roman, am presarat deasupra si nucile si am pus la cuptor la 180C ptr cca 6 ore amestecand din cand in cand, si am vazut ca e gata cand nu mai era asa zemos magiunul. Am pus magiunul asa fierbinte in borcanele sterilizate in cuptor , am strans bine capacele, dupa care le-am intors invers si le-am acoperit cu un prosop gros ptr a se raci lent si fara sa prinda aer.

 

TIPS-URI

1

Puteti verifica daca borcanele nu au aer, apasand cu degetul in mijlocul capacului si daca nu se aude vreun "clic" atunci e inchis ermetic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Doralinda 1

25.09.2013, 19:23

Deyutzky, anet, mon, motanel, corina, va multumesc frumos!

Rocsi 1

25.09.2013, 20:01

Mmm ce mult imi place

Doralinda 1

25.09.2013, 22:36

Rocsi , te pupic dulce fata draga!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Magiun de prune cu nuca