Magiun de prune cu nuca

de xana in Dulceata / Gem, 11 Aug 2014 | 10984 vizualizari

 

Ador magiunul! Eu nu prea fac dulceturi dar pe asta trebuia sa-l incerc sa-l fac singura, in copilarie era una din dulceturile mele preferate, iar cu nuca e si mai bun.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg prune (cantarite cu tot cu samburi)
  • 450 gr zahar
  • 1 lamaie
  • 2 betisoare de scortisoara
  • 1 mana buna de miez de nuca
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Magiun de prune cu nuca:

Tocam prunele fara samburi apoi le punem pe foc intr-un tuci sau oala cu fundul dublu si antiaderenta. Eu am folosit wok-ul :) Adaugam scortisoara si zaharul, amestecam si lasam la foc moderat. 

Va sta pe foc in jur de doua ore si va trebui sa amestecam de multe ori ca sa nu se prinda. La inceput trebuie sa avem grija sa indepartam cu o lingura spuma care se formeaza deasupra.

Macinam nuca si o adaugam magiunului, la fel si coaja lamaii rasa si sucul stors al acesteia. Scoatem scortisoara si mai lasam cinci minute la fiert, apoi luam de pe foc si punem in borcane sterilizate. Cand e gata, magiunul nu trebuie sa fie prea lichid, dar nici prea gros avand in vedere ca se mai ingroasa dupa ce se raceste complet.

Mi-au iesit in jur de 800 gr de magiun, am umplut 2 borcane de 400 gr si a mai ramas doar putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Magiun de prune cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de prune cu nuca