Magiun de prune cu nuca

de xana in Dulceata / Gem, 11 Aug 2014 | 5728 vizualizari

 

Ador magiunul! Eu nu prea fac dulceturi dar pe asta trebuia sa-l incerc sa-l fac singura, in copilarie era una din dulceturile mele preferate, iar cu nuca e si mai bun.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg prune (cantarite cu tot cu samburi)
  • 450 gr zahar
  • 1 lamaie
  • 2 betisoare de scortisoara
  • 1 mana buna de miez de nuca
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Magiun de prune cu nuca:

Tocam prunele fara samburi apoi le punem pe foc intr-un tuci sau oala cu fundul dublu si antiaderenta. Eu am folosit wok-ul :) Adaugam scortisoara si zaharul, amestecam si lasam la foc moderat.


Va sta pe foc in jur de doua ore si va trebui sa amestecam de multe ori ca sa nu se prinda. La inceput trebuie sa avem grija sa indepartam cu o lingura spuma care se formeaza deasupra.


Macinam nuca si o adaugam magiunului, la fel si coaja lamaii rasa si sucul stors al acesteia. Scoatem scortisoara si mai lasam cinci minute la fiert, apoi luam de pe foc si punem in borcane sterilizate. Cand e gata, magiunul nu trebuie sa fie prea lichid, dar nici prea gros avand in vedere ca se mai ingroasa dupa ce se raceste complet.


Mi-au iesit in jur de 800 gr de magiun, am umplut 2 borcane de 400 gr si a mai ramas doar putin.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Magiun de prune cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Dana_Retetegg 1

11.08.2014, 19:27

Mmmm, ce buuun!

Panacris 1

12.08.2014, 11:13

Rocsi 1

12.08.2014, 13:10

Eu ador combinatia de nuca cu gem de prune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Magiun de prune