Maioneza de post din aquafaba

de madi_marin in Sosuri, 16 Iul 2017 | 898 vizualizari

 

Aquafaba este lichidul din conserva de năut. Am descoperit nu demult acest tip de maioneză şi mi-am propus să îl încerc. Sunt foarte încântată de rezultat. E foarte bună la gust! Eu am folosit-o la o salată de vinete, însă poate fi folosită la o mulţime de preparate, inclusiv la prăjituri, pentru ca are aceleaşi proprietăţi cu cele ale albuşului de ou. Veţi fi uimiţi de rezultat!

 

INGREDIENTE

  • 50 ml apă din conserva de năut
  • zeamă de lămâie
  • 1 linguriţă muştar
  • sare
  • cca. 250 ml ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza de post din aquafaba:

Punem în vasul mixerului vertical (cel cu cuţit) apa, muştarul, sarea şi zeama de lămâie.


Începem să mixăm şi adăugăm ulei în fir subţire, până ajunge la consistenţa dorită (e posibil sa adăugăm mai mult ulei decât am precizat).


Se poate adăuga usturoi dacă servim la peşte, cartofi prăjiţi sau friptură.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza de post din aquafaba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rahela Velicu 1

16.07.2017, 13:30

Rocsi 1

16.07.2017, 20:50

Ce consistenta pufoasa are! Sigur este si foarte buna!

Gherca Daniela 1

17.07.2017, 22:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Sos pentru servirea oualor de Pasti