Sos pentru pizza

de Constelatialeu in Sosuri, 18 Sep 2015 | 3292 vizualizari

 

Introducerea in filozofia ancestrala a sosului de pizza in episodul viitor.....

 

INGREDIENTE

  • 20 kg rosii
  • 5 kg ardei capia
  • 1,5 kg ceapa rosie
  • frunzele cu tija cu tot de la 2 telini
  • 300 ml ulei
  • 200 g zahar
  • 40 g piper alb
  • sare
  • 50 g boia dulce
  • busuioc maruntit
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos pentru pizza:

Mai intai coacem ardeii, ii curatam de coaja si ii lasam la scurs pana a doua zi. A doua zi spalam rosiile le taiem si apoi le dam la masina de separat rosii, sucul obtinut il punem in tuci si il punem sa fiarba pana scade la jumatate. Apoi dam la masina de tocat ardeii si tijele cu frunze de telina, ii tocam prin sita cea mai mica. Separat curatam si taiem ceapa solzisori.


Punem uleiul intr-o cratita, il lasam sa se incinga si apoi punem ceapa,o calim pana devine translucida si se inmoaie. Punem ceapa calita in blender si o mixam pana devine o pasta, apoi o amestecam cu ardeiul si telina.Intre timp avem grija sa luam spuma de la bulion, adaugam sare dupa gust,punem si zaharul. Dupa ce a scazut, adaugam amestecul de ardei si ceapa si lasam sa scada pana obtinem consistenta dorita, cu o jumatate de ora inainte sa stingem focul, adaugam piperul si boiaua,iar la final busuiocul maruntit. Turnam sosul in borcane de 400 g, care au fost sterilizate, le capacim, apoi le asezam intr-o ladita si le acoperim cu o patura,le lasam sa se raceasca pana a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos pentru pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Rocsi 1

18.09.2015, 21:13

Super, super. Bravo Cleme

Catalina L 1

18.09.2015, 21:13

frumos si bun

Aletta 1

24.09.2015, 17:53

Foarte fain,bravoo!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Sos de mustar