Sos pentru pizza

de Constelatialeu in Sosuri, 18 Sep 2015 | 6629 vizualizari

 

Introducerea in filozofia ancestrala a sosului de pizza in episodul viitor.....

 

INGREDIENTE

  • 20 kg rosii
  • 5 kg ardei capia
  • 1,5 kg ceapa rosie
  • frunzele cu tija cu tot de la 2 telini
  • 300 ml ulei
  • 200 g zahar
  • 40 g piper alb
  • sare
  • 50 g boia dulce
  • busuioc maruntit
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos pentru pizza:

Mai  intai coacem ardeii, ii curatam de coaja si ii lasam la scurs pana a doua zi.  A doua zi spalam rosiile le taiem si apoi le dam la masina de separat rosii, sucul obtinut il punem in tuci si il punem sa fiarba pana scade la jumatate. Apoi dam la masina de tocat ardeii si tijele cu frunze de telina, ii tocam prin sita cea mai mica. Separat curatam si taiem ceapa solzisori.

Punem uleiul intr-o cratita, il lasam sa se incinga si apoi punem ceapa,o calim pana devine translucida si se inmoaie. Punem ceapa calita in blender si o mixam pana devine o pasta, apoi o amestecam cu ardeiul si telina.Intre timp avem grija sa luam spuma de la bulion, adaugam sare dupa gust,punem si zaharul. Dupa ce a scazut, adaugam amestecul de ardei si ceapa si lasam sa scada pana obtinem consistenta dorita, cu o jumatate de ora inainte sa stingem focul, adaugam piperul si boiaua,iar la final busuiocul maruntit. Turnam sosul in borcane de 400 g, care au fost sterilizate, le capacim, apoi le asezam intr-o ladita si le acoperim cu o patura,le lasam sa se raceasca pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos pentru pizza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sos de merişoare