Mamaliga in straturi

de Andreea Caroline in Mancaruri cu carne, 16 Mar 2014 | 5140 vizualizari

 

O bunatate !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana malai
  • apa
  • sare
  • 50 gr parmezan
  • 1 ceapa
  • 250 gr carne tocata
  • 150 ml suc de rosii
  • 1 cutie porumb dulce
  • 1 cutie ciuperci in ulei
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga in straturi:

Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt.

Punem putin ulei intr-o tigaie si punem ceapa la calit.

Adaugam carnea tocata ,sare si piper dupa gust si lasam la foc potrivit pana ce carnea isi schimba culoarea.

Punem suc de rosii si lasam la foc mic pana ce scade sosul amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn.Completam cu putina apa daca este necesar.Iar daca sucul de rosii este prea acru ,adaugam putin zahar.

Separat intr-o alta tigaie calim ciupercile scurse de ulei si porumbul dulce scurs de apa.

Punem apa la fiert si facem o mamaliga din malai,sare si parmezan.

Ungem un vas pentru cuptor cu unt si turnam un prim strat de mamaliga.

Punem apoi un strat de sos cu carne,acoperim cu un nou strat de mamaliga si incheiem cu un strat din ciuperci si porumb dulce.

Presaram parmezan si dam la cuptorul incins la 200 grade pentru 15 minute.

Se servete calda.

 

RETETA IN IMAGINI

Mamaliga in straturi-0
Mamaliga in straturi-1
Mamaliga in straturi-2
Mamaliga in straturi-3
Mamaliga in straturi-4
Mamaliga in straturi-5
Mamaliga in straturi-6
Mamaliga in straturi-7
Mamaliga in straturi-8
Mamaliga in straturi-9
Mamaliga in straturi-10

COMENTARII (27)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

16.03.2014, 23:18

babi5

babi5 1

06.10.2014, 14:26

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

06.10.2014, 15:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!