Mamaliguta cu branza

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 13 Aug 2010 | 3148 vizualizari

 

O reteta cu dedicatie pentru prietena Gabi care se face "vinovata" de prezenta mea aici

 

INGREDIENTE

  • apa
  • faina de malai
  • cascaval sau branza de vaci
  • smantana
  • sare
  • afumatura(kaiser sau carnati afumati)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu branza:

Cantitatile sunt optionale,in functie de cati pofticiosi avem la masa.


Se pune apa la fiert(aprox.1 litru) cu putina sare.Cand da in clocot de adauga faina de malai cate putin amestecand cu telul sa nu se faca cocoloase, cu focul mic si avand grija sa nu ne arda (nu-i placut deloc).Cred ca 200 gr faina sunt suficiente,nu trebuie sa fie nici prea tare.


Intre timp prajim afumatura in putin ulei.


La noi in Ardeal,mamaliga se aseaza in straturi,adica punem un strat de mamaliga si razuim cascaval.Adaugam si cate putina smantana pe fiecare strat.


Urmeaza un nou strat de mamaliga-cas si tot asa pana terminam.


La final,deasupra se pune afumatura si smantana dupa gustul fiecaruia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mena29 1

16.08.2010, 20:22

esti numai buna

portiadelumina 1

09.08.2012, 06:39

Wow Ăsta da mic dejun

merisor 1

09.08.2012, 07:22

mic dejun? cred ca e si pranz si cina aici

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu smantana si marar