Mamaliguta cu branza, oua si carnati in vas de lut

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 7 Ian 2016 | 1339 vizualizari

 

Dupa atitea aperitive, carnuri si  sofisticatenii am poftit la o mamaliguta ca lumea. Am folosit un vas de lut nou care-l achizitionasem  in primavara pentru a face paine in el .:D. Vasul de lut se tine cu apa inainte de folosire.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina de malai grisat
  • 500 gr carnati afumati de casa
  • 100 ml ulei
  • 200 gr smantana
  • 200 gr branza framantata de oaie [ de tara]
  • 100 gr cascaval afumat
  • 100 gr branza razuita gratinabila
  • 3 oua
  • 1 ceapa mare tocata
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu branza, oua si carnati in vas de lut:


  1. Se prepara o mamaliga cu apa, sare si faina de malai. Mie imi place sa fie mai vartoasa.

  2. Carnatul se taie rondele si se prajeste in ulei impreuna cu ceapa tocata. Prajiti pana ceapa devine sticloasa.

  3. In vasul de lut se pune pe fund putin ulei rezultat de la prajirea carnatilor.

  4. Se pun straturi succesive de mamaliguta, carnati, branza si smantana.

  5. Mamaliguta se intinde bine cu ajutorul grasimii de la prajeala.

  6. Eu am pus trei straturi de mamaliguta. La primul am folosit branza de oaie, la al doi-lea cascavalul afumat si am incheiat cu branza gratinabila.

  7. Am facut doua adancituri in stratul superior si am pus doua oua de casa.

  8. Am dat drumul la cuptor si am pus vasul sa se gratineze mamaliguta.

  9. Se vede din imagini, a iesit o nebunie de mamaliguta cu ouale moi si branza se intindea frumos.

  10. Am servit cu varza murata de la borcan. Am poftit si la o bere rece pe care am impartit-o pe din doua :D

  11. Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Am preparat trei portii. Pentru doua portii am pus in vasul de lut . Pentru inca o portie am pus in caserola si a trimis fiului meu.

2

Am spalat vasul de lut cu putin detergent, l-am limpezit bine si l-am lasat sa stea cu apa timp de 30 minute inainte de folosire. Nu se incalzeste cuptorul in prealabil. Daca nu respectati acest procedeu riscati ca vasul sa se crape.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu branza, oua si carnati in vas de lut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Zamfira 1

09.01.2016, 08:05

mihaelar63 1

11.01.2016, 14:16

Rocsi nici nu ar putea

mihaelar63 1

11.01.2016, 14:16

Zamfira

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mamaliguta cu branza si carnati