Mamaliguta cu coronita de branza

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 23 Iul 2013 | 1034 vizualizari

 

Niciodata nu as refuza o portie de mamaliguta cu branza si smantana! Atat de simplu, dar atat de gustos!

 

INGREDIENTE

  • Pentru mamaliguta:
  • 1 cana cu malai (aproximativ 300 gr.);
  • 2 cani si 1/2 cu apa;
  • jumatate lingurita rasa cu sare;
  • 1 lingura cu ulei;
  • Pentru garnitura:
  • branza sarata de oaie/vaca (cat ne place si de care ne place);
  • 3 linguri cu unt;
  • 3 linguri cu smantana grasa;
  • o frunza patrunjel (pentru decor)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu coronita de branza:

Cum preparam mamaliga:


Stiu multe moduri in care se prepara mamaliga dar aici va voi scrie cum o prepar eu si este foarte buna.


Pun malaiul intr-un ceaun, adaug apa rece, sarea si lingura de ulei. Amestec totul cu o lingura de lemn si pun pe foc, acoprind ceaunul cu un capac.


Las aproximativ 10 minute, ridic capacul si amestec din nou. Acopar si mai las inca 10 minute. Mamaliga va incepe sa prinda consistenta, incep sa amestec energic, circular, pana cand mamaliga se desprinde de pe peretii ceaunului.


Cand s-a ingrosat o rastorn cu grija pe un platou.


Asez in farfurie o bucata de mamaliga, rad branza, pun o lingura cu unt, o lingura cu smantana, amestec totul si servesc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu coronita de branza" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Patricia Iordache 1

23.07.2013, 23:29

Simona...

Patricia Iordache 1

23.07.2013, 23:29

Dia...

Patricia Iordache 1

23.07.2013, 23:30

Rocsi...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu brinza