Aperitiv saratele cu branza si chimen

de lucy2002 in Aperitive / Garnituri, 10 Ian 2020 | 2479 vizualizari

 

,,Bunatati pentru Craciun"
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Laura Laurentiu si-i multumesc frumos!>d<
Cat de bune sunt va las pe voi sa descoperiti ;) ...va sfatuiesc sa faceti portie dubla! :x
 
 

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt 82% grasime
  • 250 gr smantana 20% grasime
  • 250 gr branza de burduf
  • 25 gr drojdie proaspata+ un praf de zahar
  • 550-600 gr faina alba
  • 1 ou batut pentru uns saratelele
  • chimen
  • sare dupa gust( depinde cat de sarata este branza)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saratele cu branza si chimen:

Punem drojdia la activat cu un praf de zahar.

Intr-un bol punem faina, iar peste ea adaugam untul rece dat pe razatoare, branza de burduf maruntita, smantana, drojdia activata cu praful de zahar si semintele de chimen( una , doua lingurite, depinde de voi cat de mult va place gustul chimenului)

Din aceste ingrediente se framanata rapid o coca.  Aluatul abtinut trebuie sa fie omogen sa se poata lucra (sa nu  fie lipicios) si-l lasam sa se odihneasca 30-40 minute.

Impartim aluatul in doua.

Luam o bucata de aluat, si cu ajutorul sucitorului intindem o foaie cu grosimea de 3-5mm.

Foaia se unge cu ou batut si se presara cu seminte de chimen.

Portionam saratelele dupa dimensiunea dorita si le asezam intr-o tava cu hartie de copt.

Introducem tava de copt la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 grade C, pentru 15-20 minute sau pana se rumenesc frumos.

 

 

 

TIPS-URI

1

daca folositi branza sarata aveti grija cata sare dozati

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele cu branza si chimen" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de lemon cake, in stilul meu

pe 30.09 la 22:51

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2064 puncte

Rocsi

1874 puncte

oanapl

1159 puncte

Gherca Daniela

1136 puncte

Bya Ralu

1124 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza