Aperitiv saratele cu branza si chimen

de lucy2002 in Aperitive / Garnituri, 10 Ian 2020 | 1222 vizualizari

 

,,Bunatati pentru Craciun"
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Laura Laurentiu si-i multumesc frumos!>d<
Cat de bune sunt va las pe voi sa descoperiti ;) ...va sfatuiesc sa faceti portie dubla! :x
 
 

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt 82% grasime
  • 250 gr smantana 20% grasime
  • 250 gr branza de burduf
  • 25 gr drojdie proaspata+ un praf de zahar
  • 550-600 gr faina alba
  • 1 ou batut pentru uns saratelele
  • chimen
  • sare dupa gust( depinde cat de sarata este branza)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saratele cu branza si chimen:

Punem drojdia la activat cu un praf de zahar.


Intr-un bol punem faina, iar peste ea adaugam untul rece dat pe razatoare, branza de burduf maruntita, smantana, drojdia activata cu praful de zahar si semintele de chimen( una , doua lingurite, depinde de voi cat de mult va place gustul chimenului)


Din aceste ingrediente se framanata rapid o coca. Aluatul abtinut trebuie sa fie omogen sa se poata lucra (sa nu fie lipicios) si-l lasam sa se odihneasca 30-40 minute.


Impartim aluatul in doua.


Luam o bucata de aluat, si cu ajutorul sucitorului intindem o foaie cu grosimea de 3-5mm.


Foaia se unge cu ou batut si se presara cu seminte de chimen.


Portionam saratelele dupa dimensiunea dorita si le asezam intr-o tava cu hartie de copt.


Introducem tava de copt la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 grade C, pentru 15-20 minute sau pana se rumenesc frumos.




TIPS-URI

1

daca folositi branza sarata aveti grija cata sare dozati

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele cu branza si chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

lucy2002 1

11.01.2020, 09:33

Bine Mihaela, te astept!

dantes 1

11.01.2020, 10:11

Bune!

Rocsi 1

12.01.2020, 20:26

Imi plac la nebunie saratelele! Oricand as rontai la ele!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte Bostanei
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa gulas la slow cooker Crock Pot

de katty 6

ieri la 19:48

Desert tort cu crema de mascarpone cu frisca si afine

de RODIMUR 7

ieri la 13:36

Vinete cu chorizo si parmezan la cuptor

pe 18.10 la 22:41

Desert prajitura cu nuca si merisoare

de katty 6

pe 18.10 la 21:36

Ardei umpluti cu orez, in sos de rosii la slow cooker Crock Pot

de katty 6

pe 18.10 la 20:45

RETETA RECOMANDATA
Saratele