Mamaliguta cu ficat de curcan.

de dicarmencitta1957 in Ficat, 17 Feb 2010 | 7139 vizualizari

 

by dicarmencitta1957
Ador ficatul de curcan cu mamaliguta si mujdei.Este o mancare foarte rapida si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficat de curcan.
  • 500 gr malai grisat.
  • 3 sau 4 linguri de ulei de masline extravirgin,pentru prajit ficatul.
  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin, pentru preparatul mamaligutei.
  • sare,
  • piper roz.
  • 2 sau 3 catei de usturoi.
  • 4 linguri de lapte dulce.
  • 2 linguri de iaurt mai gros.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu ficat de curcan.:

Punem apa la fiert pentru mamaliguta,cand da in clocot punem malaiul,adaugam sare si 2 linguri de ulei de masline extravirgin.Uleiul de masline extravirgin este foarte bun in mamaliguta deoarece nu se mai prinde de fundul recipientului in care facem mamaliguta.Eu am o craticioara speciala de teflon cu fundul mai gros,pentru ca sa nu se prinda mamaliguta.Fierbem malaiul cam 15-20 de minute,ca sa fie bine facuta mamaliga,amestecand incontinuu.Cand este gata o punem pe o farfurie sau platou.

Pregatim ficatul,dupa ce l-am spalat bine si l-am lasat la scurs.Eu pun intr-o tigaie de teflon,3 sau 4 linguri de ulei de masline extravirgin il las sa se incinga si apoi rastorn toti ficateii de curcan si amestec repede cu o spatula de lemn.In ficatei punem sare sau vegeta,fiecare ce doreste.Acesti ficatei se fac foarte repede,in circa 7-10 minute.Acum depinde de gustul fiecaruia,mie personal imi plac mai zemosi,mai in sange.Cine doreste sa fie mai prajiti,mai bine patrunsi, ii tine mai mult.

Pregatim mujdeiul de usturoi.Curatam usturoiul,il bagam la presa de usturoi si apoi ii frecam cu cateva picaturi de ulei de masline extravirgin,la care eu adaug 2 linguri de iaurt mai gros si completez cu lapte dulce.In mujdei punem sare sau vegeta,fiecare ce doreste.De asamblarea pe platou a acestui fel de mancare,ramane la aprecierea si gustul fiecaruia.Eu am ornat preparatul cu patrunjel verde,ca sa fie platoul mai aspectuos.

Pofta buna !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu ficat de curcan." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Bunica 1

20.02.2010, 09:48

Doamneeeeee , ce bine arata ! Si din tot ce ai pus in farfurii, cred ca nu a mai fost nevoie sa le speli

dicarmencitta1957 1

20.02.2010, 14:40

Eiii le-am spalat,dar mai intai le-au lins baietii meia fost super delicios,mai ales ca se mananca imediat si este cald si bun si merge ca focul.Multumesc bunicuta pentru comentariu,esti o dulce si o scumpa.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12310 puncte

Rocsi

7860 puncte

Constelatialeu

5590 puncte

Adele

5390 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cum se toaca verdeturile
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!