Mamaliguta in straturi la cuptor

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 23 Oct 2012 | 4652 vizualizari

 

Am vazut aceasta bunatate saptamana trecuta pe blogul Paulei(Poliana), mi s-a facut pofta asa ca am trecut la treaba! Am modificat putin reteta, dar si asa a iesit foarte buna! Multumesc draga mea!:-*>:D

 

INGREDIENTE

  • Pentru mamaliguta:
  • 230 g faina de malai
  • 1 lingurita sare
  • 1 l apa
  • Pentru umplutura:
  • carne macra de porc
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • 2-3 linguri ulei
  • 200 g cascaval Delaco(eu am avut De Senvis)
  • 2 lingurite smantana
  • 2 oua
  • In plus:
  • unt pentru tapetat tava
  • smantana pentru servit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta in straturi la cuptor:

Prima data ne ocupam de carnita.


O taiem cubulete, apoi o punem intr-o oala mai mica la prajit in uleiul incins.


Acoperim cratita cu un capac, si lasam carnea la inabusit, amestecand din cand in cand.


Dupa ce carnita s-a facut, adaugam peste ea boiaua de ardei si o cescuta de apa.


Punem din nou capacul peste oala, si lasam sa fiarba, pana scade putin.


Pregatita in felul acesta, carnita nu se intareste ci ramane moale.


Cand este gata, o lasam sa se raceasca, iar intre timp pregatim mamaliguta:


Punem apa la fiert, adaugam sarea si lasam pe foc pana incepe sa fiarba.


In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam treptat faina de malai, amestecand foarte bine si repede cu un tel pentru a nu se forma cocolosi.


Trebuie sa obtinem o mamaliguta nu prea moale dar nici prea tare.


Luam apoi un vas rotund(de lut), pe care il ungem cu unt.


Turnam apoi jumatate din cantitatea de mamaliguta, nivelam, apoi asezam peste mamaliguta bucatele de carnita, scurse de sos.


Punem apoi 100 g cascaval razuit, si un ou batut cu o lingurita de smantana si putina sare.


Turnam deasupra mamaliguta ramasa, nivelam, si asezam deasupra cascavalul ramas(100 g), amestecat cu oul batut si o lingurita de smantana.


Dam apoi vasul la cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.


Se serveste calda cu smantana deasupra.


Va doresc pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta in straturi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Ubulika 1

26.10.2012, 07:46

si eu vreauuu

Angelina_Elena 1

26.10.2012, 10:35

Ubulika, s-a terminat, dar data viitoare am sa-ti pastrez cu drag o portie!

babi5 1

21.08.2013, 15:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pernute crocante din mamaliguta