Mamaliguta in straturi la cuptor

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 23 Oct 2012 | 5398 vizualizari

 

Am vazut aceasta bunatate saptamana trecuta pe blogul Paulei(Poliana), mi s-a facut pofta asa ca am trecut la treaba! Am modificat putin reteta, dar si asa a iesit foarte buna! Multumesc draga mea!:-*>:D

 

INGREDIENTE

  • Pentru mamaliguta:
  • 230 g faina de malai
  • 1 lingurita sare
  • 1 l apa
  • Pentru umplutura:
  • carne macra de porc
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • 2-3 linguri ulei
  • 200 g cascaval Delaco(eu am avut De Senvis)
  • 2 lingurite smantana
  • 2 oua
  • In plus:
  • unt pentru tapetat tava
  • smantana pentru servit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta in straturi la cuptor:

Prima data ne ocupam de carnita.


O taiem cubulete, apoi o punem intr-o oala mai mica la prajit in uleiul incins.


Acoperim cratita cu un capac, si lasam carnea la inabusit, amestecand din cand in cand.


Dupa ce carnita s-a facut, adaugam peste ea boiaua de ardei si o cescuta de apa.


Punem din nou capacul peste oala, si lasam sa fiarba, pana scade putin.


Pregatita in felul acesta, carnita nu se intareste ci ramane moale.


Cand este gata, o lasam sa se raceasca, iar intre timp pregatim mamaliguta:


Punem apa la fiert, adaugam sarea si lasam pe foc pana incepe sa fiarba.


In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam treptat faina de malai, amestecand foarte bine si repede cu un tel pentru a nu se forma cocolosi.


Trebuie sa obtinem o mamaliguta nu prea moale dar nici prea tare.


Luam apoi un vas rotund(de lut), pe care il ungem cu unt.


Turnam apoi jumatate din cantitatea de mamaliguta, nivelam, apoi asezam peste mamaliguta bucatele de carnita, scurse de sos.


Punem apoi 100 g cascaval razuit, si un ou batut cu o lingurita de smantana si putina sare.


Turnam deasupra mamaliguta ramasa, nivelam, si asezam deasupra cascavalul ramas(100 g), amestecat cu oul batut si o lingurita de smantana.


Dam apoi vasul la cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.


Se serveste calda cu smantana deasupra.


Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta in straturi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Ubulika 1

26.10.2012, 07:46

si eu vreauuu

Angelina_Elena 1

26.10.2012, 10:35

Ubulika, s-a terminat, dar data viitoare am sa-ti pastrez cu drag o portie!

babi5 1

21.08.2013, 15:42

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de masline si carne de vitel

de Bunica 7

la 13:53

Desert Preanici sau turtite dulci basarabene

de RODIMUR 7

ieri la 21:48

Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

de oanapl 6

ieri la 21:10

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

de Rocsi 9

pe 26.09 la 20:32

Omleta cu spanac si mozzarella

de RODIMUR 7

pe 26.09 la 20:29

RETETA RECOMANDATA
Mamaliga delicioasa la cuptor