Mancare chinezeasca

de Meea in Mancaruri cu carne, 25 Mar 2019 | 4128 vizualizari

 

Acum nu știu cum e la voi, dar în privința mea, mâncarea chinezească ori e bună de tot ori e în cealaltă extremă. Nu pot să spun ca nu e bună, pentru că mâncarea este delicioasă oricum ar fi, gusturile diferă! Ori mănânc (am vrut să spun că „ori gust”, dar apoi mi-am dat seama care e diferența dintre a gusta și a mânca și clar nu se potrivea pentru mine prima variantă ha) o mâncare absolut delicioasă ori nu. Nu există cale de mijloc! Într-un singur loc am găsit în orașul meu un restaurant unde chiar merită să mănânci mâncare chinezească.... doar unul! Păi și nu mă apuc eu să-mi fac singură?

        Știi că răspunsul este „da” și sunt gata să îți prezint și ție o delicioasă rețetă de mâncare chinezească! Nu e atât de complicat, doar că sunt mulți pași de urmat. Iar mă apucă poeziile... Ai sesizat rima? Dacă nu, mai citește o dată că nu scriu degeaba aici ha! Glumesc! Revenind, la fel cum am început, mâncarea chinezească ori e delicioasă ori nu. Ei bine, aceasta este super delicioasă! Chiar prea delicioasă! Te încurajez să încerci și tu și să îmi spui ce părere ai. Poate găsim o cale de mijloc....

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pui:
  • 300 ml apă
  • 250 g făină
  • 3 linguri amidon
  • sare, piper
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei
  • 1 piept de pui
  • sos Teriyaki
  • Ingrediente sos:
  • 3 morcovi
  • ciuperci
  • conopidă
  • 4 cepe
  • 250ml apă
  • sare, piper, chilli, usturoi, curry
  • 2 lingurițe muștar
  • Sos de soia, sos de stridii, sos Teriyaki, ulei din semințe de susan
  • Ingrediente noodles:
  • 200 g tăiței de orez
  • sos de soia, sos de stridii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare chinezeasca:

Prima dată pregătim puiul: amestecăm apa, făina, sarea, piperul, amidonul, oul și uleiul.  Spălăm și tăiem bucăți pieptul de pui. Îl adăugăm peste amestecul de mai sus. Amestecăm într-o tigaie uleiul cu puțin sos Teriyaki. Prăjim bucățile de pui.Scoatem bucățile de carne pe o farfurie. Separat, călim morcovul tăiat felii și conopida tăiată bucățele.

Adăugăm cepele tăiate în firicele subțiri. Călim legumele pe foc mic, pentru vreo 10 minute.Adăugăm condimentele: chilli, sare, piper, usturoi, curry și 2 lingurițe de muștar.Tăiem bucăți mai mari ciupercile și le adăugăm peste celelalte legume.Punem toate sosurile de mai sus: cel de soia, Teriyaki, cel de stridii și uleiul de semințe de susan. Gătim mâncarea pe foc mic încă 15 minute. Punem apoi bucățile de pui și amestecăm.

Tăițeii de orez sunt foarte ușor de făcut. Peste tăiței voi punem apă fiartă și îi lăsăm câteva minute să se înmoaie. Atenție, nu îi fierbem! Doar turnăm apă fiartă peste ei. Călim apoi tăițeii cu puțin sos de soia și sos de stridii.

 Amestecăm tăițeii cu sosul de pui și legume și ne bucurăm de savoarea lor! Am avut dreptate că este prea delicios?


 

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare chinezeasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vita chinezeasca picanta, cu ardei si sparanghel alb