Mancare de ardei umpluti cu orez si ciuperci

de Andra_Constantinescu in Mancaruri de post, 28 Noi 2015 | 6195 vizualizari

 

Daca tineti post, acesti ardei umpluti sunt ideali.

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 230 g orez
  • 3 cepe
  • un morcov
  • un borcan cu ciuperci (280 g)
  • o lingura bulion
  • jumatate de lingurita de boia de ardei dulce
  • o lingura de marar uscat
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • 400 ml apa
  • In plus:
  • 14 ardei grasi
  • 1-2 linguri faina
  • apa cat sa acopere ardeii
  • o lingura bulion
  • sare
  • o legatura de patrunjel
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de ardei umpluti cu orez si ciuperci:

Orezul se spala in 2-3 ape si se pune intr-un tuci cu uleiul si putina sare.


Cepele se curata de foi, iar morcovul de coaja. Se spala, apoi se toaca marunt la robotul de bucatarie si se pun langa orez. Se adauga ciupercile clatite cu apa rece si scurse, bulionul, boiaua de ardei dulce si mararul uscat. Se calesc toate, dupa care se adauga apa si se mai lasa la foc pana cand se umfla orezul. Se lasa sa se racoreasca.


Se curata ardeii de seminte, crestandu-i cu un cutit in jurul cozii, fara a-i taia pe jumatate. Se spala, se umplu cu compozitia din tuci, iar la final se formeaza un "capac" dintr-un strat subtire de faina. Ardeii umpluti se aseaza intr-o cratita, se pune apa cat sa ii acopere si se pun la fiert. Aproape de final, se adauga o lingura de bulion, se potrivesc de sare si se adauga patrunjel verde tocat.


 

TIPS-URI

1

Se mai adauga apa pe parcursul fierberii, doar daca este necesar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de ardei umpluti cu orez si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mihaelar63 1

29.11.2015, 14:51

Buni ardeiasi acestia . Si eu am preparat

Gherca Daniela 1

29.11.2015, 15:59

buni!

Gicuta69 1

03.12.2015, 09:33

stiu cat sunt de deliciosi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de porc
  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu soia si ciuperci