Mancare de cartofi cu costita afumata

de portiadelumina in Mancaruri cu carne, 10 Oct 2012 | 3513 vizualizari

 

De gustibus et coloribus non disputandum. :D

 

INGREDIENTE

  • cartofi cca 1.5 kg
  • costiţă 500 gr
  • ceapă roşie 2 buc.
  • morcov
  • ardei 2 buc (galben şi roşu)
  • piper boabe
  • foi dafin
  • sare
  • apă
  • pătrunjel verde
  • roşii cherry
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de cartofi cu costita afumata:

Cum zilele trecute am dat iama prin bucătăria altei ţări am zis la întoarcere să regăsesc gustul românesc. Aşa se face că tot încurcându-mă de nişte costiţă afumată prin frigider am zis să-i arăt care-i este menirea.


Aşadar se taie costiţa în bucăţi lejere şi se pregăteşte pentru un pic de rumenire (3-4 minute) pentru a se forma o crustă gustoasă. Se curăţă cartofii şi se taie cuburi în aşa fel încât fierberea să fie rapidă dar nici să nu se zobească. Se taie ceapa şi se toacă ardeii. Morcovul l-am dat prin răzătoarea mare pentru că se topeşte uşor şi dă culoare plăcută.


În timp ce costiţa se rumeneşte se pune peste ea ceapa, ardeiul şi morcovul pentru a se căli împreună 5 minute. Se adaugă apoi cartofii şi se pune apă cât să acopere bine ingredientele. Se adaugă două foi de dafin şi piper după preferinţă.


Când cartoful a fiert bine se adaugă roşiile cherry (ori suc de roşii) şi se mai lasă la fiert câteva minute.


Opţional se poate pune busuioc, mărar şi pătrunjel. Eu folosesc din fiecare pentru că aşa am obişnuit.


p.s Dacă la capitolul design pozele nu arată excelent, gustul a fost la mare înălţime. :D


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de cartofi cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (66)

portiadelumina 1

14.10.2012, 14:18

Denisa, noroc cu internetul, că aici nu se strică mâncarea Mulţam de trecere

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:56

portiadelumina 1

20.11.2012, 14:34

Mulţumesc Gabytza

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

katty

8550 puncte

Rocsi

6580 puncte

noiinbucatarie

3960 puncte

RODIMUR

3250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cheesecake cu Pomelo
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheescake cu Oreo

ieri la 17:38

Omleta cu dragoste...de dieta

ieri la 15:33

Chec cu mere

de GeorgiG 5

pe 17.02 la 17:31

Entrement cu ricotta si zmeura

pe 17.02 la 08:59

Rulouri cu omleta si ton

de Rocsi 9

pe 16.02 la 20:00

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de cartofi cu vinete si carne tocata la ceaun