Mancare de ciuperci cu masline

de Rocsi in Mancaruri de post, 18 Mar 2022 | 8676 vizualizari

 

Aceasta mancare este grozava pentru zilele de post. Nu se face deloc greu, nu are ingrediente sofisticate si iese foarte gustoasa. O puteti pregati si in celelalte zile, sa o serviti ca si garnitura langa o bucata de carne la gratar, cuptor sau tigaie. Eu am folosit ciuperci la conserva, dar merg foarte bine si cele proaspete.

 

INGREDIENTE

  • 3 cutii de ciuperci taiate de 400 gr (sau 1 kg ciuperci proaspete)
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 2 linguri sos de kapia cu gogosari
  • 100 gr masline negre fara samburi
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingura amestec de legume uscate
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita oregano uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de ciuperci cu masline:

Ciupercile le scoateti din cutie, le spalati si le lasati intr-o sita la scurs.. Ceapa curatata o tocati marunt. Morcovul decojit il taiati in doua pe lungime, apoi il faceti rondele. Ardeiul rosu, curatat de cotor si seminte, il taiati fasii. Intr-o cratita puneti uleiul la incins. Adaugati ceapa, morcovul si le sotati 2 minute, apoi puneti ciupercile si mai sotati 2 minute. Puneti si ardeiul rosu, amestecati bine, apoi presarati sare, piper, boia, foile de dafin si amestecul de legume uscate. Turnati apa calda, cat sa acoperiti ciupercile. Puneti un capac si fierbeti la foc potrivit 25-30 de minute. Dupa acest timp, adaugati sosul de kapia si maslinele. Mai fierbeti circa 10 minute sau pana este scazut lichidul atat cat va doriti. La final incorporati pasta de tomate si oregano uscat. Gustati sa vedeti daca mai trebuie sare. Mai lasati pe foc circa 2 minute. O puteti servi simpla sau presarati verdeata deasupra, marar sau patrunjel, dupa plac.  Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de ciuperci cu masline" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mâncare de cartofi cu mazăre(de post)