Mancare de dovlecei

de miremirc in Mancaruri de post, 22 Mar 2011 | 9007 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati dovlecei
  • 1 ceapa
  • 3 lg ulei
  • 1 rosie
  • 1 ardei
  • 1 lg boia dulce
  • 1/2 pahar apa
  • 1 lg faina
  • 3 lg apa
  • marar
  • 1/2 lamaie
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de dovlecei:

Curatam dovleceii de coaja si ii dam pe razatoarea mare, ii stropim cu sucul de la jumatatea de lamaie si ii lasam sa stea pana ce calim ceapa

Intr-o cratita punem uleiul si ceapa curatata si taiata bucatele si o calim putin, apoi luam cratita deoparte si punem lingura de boia .

Punem dovleceii storsi de apa, rosiile si ardeiul taiate cubulete, sare si apa si lasam sa fiarba pentru cca 20 minute.

Eu am avut de anul trecut la borcan rosii cu ardei si am pus 4 lg din acest amestec.

Amestecam faina cu apa si o turnam peste dovlecei.

Punem mararul, piperul si eventual sare daca mai este necesar.

Pofta buna! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

DIANA B 1

05.07.2011, 16:49

Daaa , am testat-o si eu ... acum i-am oprit focul si sper sa ne si placa amandurora ( mie , sigur )

gaby_gabytza 1

15.09.2011, 13:01

place

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 22:15

delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
mancarica de legume de post