Mâncare de măsline cu carne

de ionix in Porc, 22 Feb 2010 | 22344 vizualizari

 

In mod normal o faceam cu limba daaaaar sotului nu-i place limba, plus ca fierbe un an la ea :D.... asa c-am inlocuit-o cu carnita de porc… merge foarte bine si cu piept de pui :p
Mancarica asta am invatat s-o fac stand pe langa soacra-mea, pe vremea cand nu era soacra mea :p :p

 

INGREDIENTE

  • 1 kg muschi de porc
  • 300 g masline negre
  • 300 g masline verzi
  • Sare, piper
  • 50 ml vin alb
  • 2 linguri cu pasta de tomate
  • Circa 100 ml apa
  • 3 cepe
  • 1 ardei rosu
  • 4 catei de usturoi
  • O lingura cu ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncare de măsline cu carne:

Ceapa si ardeiul se curata, se taie julien si se pun la calit cu uleiul si o lingurita cu apa.

Dupa circa 2-3 minute adaugam si carnea taiata cubulete, carnea trebuie spalata foarte bine inainte.

Lasam la inabusit circa 5 minute, pana incepe sa-si schimbe culoarea spre alb, adaugam apa si punem capacul pe oala.

Totul se petrece la foc mediu.

Intre timp oparim bine maslinele verzi, pret de cateva minute, iar apoi le dam printr-un jet de apa rece.

Maslinele negre le spalam doar in apa rece putin.

Dupa ce am inabusit carnea, cam 20 de minute, adaugam vinul si punem capacul la loc.

Mai lasam vreo 15 minute si adaugam pasta de tomate, care o dizolvam inainte cu putin sos din oala.

Lasam sa fiaba fara capac circa 10 minute iar apoi adaugam maslinele si usturoiul, taiat rondele.

Lasam sa fiarba, la foc mic, cu capacul pus pe oala.

Se mai lasa aproximativ 15 minute, pana cand carnita fierbe bine, iar la final se pune sare si piper.

Noi am servit-o alaturi de o mamaliguta calda. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

maslinele trebuie sa fie foarte tari, altfel se vor dezintegra in mancare.

2

maslinele verzi le oparim pentru a iesi acreala din ele.

3

maslinele negre se spala in apa rece pentru a indeparta un pic negreala de pe ele dar in acelasi timp sa-si pastreze savoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de măsline cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

ionix 1

22.02.2010, 18:44

e o chestie de aspect si ai senzatia ca sunt doua mancaruri in una cand nimeresti una neagra are un gust iar cand iei una verde are alt gust gust bun pe ambele culori

rivka 1

23.02.2010, 18:48

mmm cred ca e foarte buna dar cu limba cred ca e dementiala sa folosesc un cuvant mai altfel .
arata fff bine

ionix 1

24.02.2010, 09:22

asa-i Rivka... dar cate sacrificii nu facem noi pt soti?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rosii umplute cu carne de porc si orez la cuptor