Mancare de mazare

de CarmenBlue in Mancaruri de legume, 9 Oct 2015 | 3496 vizualizari

 

O mancarica pe care, din pacate, nu o fac atat de des pe cat mi-as dori!

 

INGREDIENTE

  • 700 g mazare
  • 1 ceapa potrivita
  • 3 linguri de ulei
  • 100 g baby carrots
  • sare, piper, chimen
  • frunze de patrunjel/marar
  • 1 ardei capia
  • 1 lingura faina alba
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare:

Se curata si se taie marunt o ceapa potrivita. Se caleste in ulei. Se adauga morcovii si se calesc si ei un pic. Se adauga un pic de apa calda.

Se adauga mazarea (eu am avut congelata, cumparata de la Kaufland - o minunatie de mazare, foarte frageda si dulce) si se completeaza cu apa calda cat sa fie acoperita. Se lasa 10-15 min. la fiert, in functie de cat e mazarea de moale.

Se adauga condimentele, un ardei spalat si taiat in doua. Se mai lasa 10 minute.
Se poate completa cu apa calda daca mai e cazul.

Se verifica daca s-au inmuiat legumele si se adauga un amestec de faina dizolvata in 2-3 linguri de apa rece pentru ingrosarea mancarii. Se lasa sa dea un clocot, doua. Se opreste focul si se adauga frunzele de patrunjel/marar taiate marunt. Se pune capacul si se lasa 10 minute. Se serveste cu multa pofta!

 

TIPS-URI

1

Se poate servi cu orice carne doriti. Copiii au vrut cu cremvursti, de data aceasta.

2

Sau fara carne, avem o delicioasa mancare de post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de bame