Mancare de mazare

de cristina1985 in Mancaruri de post, 11 Mar 2019 | 3653 vizualizari

 

"Retete de post creative"

 

INGREDIENTE

  • 250 g mazare la borcan (cu bob mic,scursa)
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov mic
  • ulei
  • marar
  • boia
  • 1-2 lg faina
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare:

Ceapa trebuie curatata, spalata si tocata marunt. Se caleste in putin ulei, apoi se adauga morcovul taiat cubulete. Se lasa cateva minute, dupa care se adauga apa.

Se fierb 40 minute (timp in care se mai adauga apa, daca este nevoie), apoi se pune mazarea cu bob mic (se gaseste in magazine si este mai buna), sare, boia si apa, cat sa acopere legumele.

Se mai fierbe 10 minute, apoi puneti 1 sau 2 lg faina, amestecate cu 3-4 lg apa. Cantitatea de faina poate varia, in functie de cat de gros vreti sa fie sosul. Faina trebuie amestecata cu apa, pentru a nu se  forma cocoloase.Se toarna peste mancarea de mazare treptat, cat este nevoie si amestecati repede,pana vedeti ca se ingroasa sosul.

Se mai lasa 10 minute pe foc, si amestecati din cand in cand, pentru a nu se lipi. La sfarsit, se inchide ochiul de la aragaz si se adauga marar tocat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de post din dovlecei