Mancare de mazare cu friganele

de kamy in Mancaruri de legume, 17 Ian 2011 | 3610 vizualizari

 

Am spus ca nu mai vreau sa mananc carne o perioada si asa o sa fac.Sabina bineanteles ca mi-a dat morcovii deoparte(las ca m-am vitaminizat eu) si a trebuit sa-i fac pulpe la cuptor pe langa mazare.

 

INGREDIENTE

  • 2 borcane mazare(800 grx2)
  • 4 morcovi mari
  • 3 cepe mari
  • 250 ml.bulion
  • 1 lg.zahar
  • 1 lg cu varf faina
  • sare,
  • piper
  • marar si patrunjel frunze
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare cu friganele:

Ceapa am taiat-o cubulete si am pus-o la calit in 3 lg.de ulei,Cand e sticloasa,adaugam morcovii taiati rondele,amestecam din cand in cand lasandu-i la calit putin dupa care punem o ling de boia,amestecam si apa fierbinde sa acopere morcovii.Cand sunt morcovii aproape fierti,adaugam mazarea,lasam sa fiarba fara capac 5 min dupa care adaugam bulionul amestecat cu lg de faina,sare,piper dupa gust.


Zaharul il punem intr-un ibric,il caramelizam putin si stingem cu apa.


Adaugam in macarea de mazare la sfarsit,mai lasam sa dea in 2-3 clocote si stingem focul.


Adaugam marar si patrunjel verde.


Am servit mazarea cu friganele dar Sabina cu pulpe de pui.


pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

La mancarea de mazare pun morcovi taiati rondele ca volum cat si mazarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu friganele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

adry88 1

27.05.2011, 12:43

Lau 1

27.05.2011, 13:12

kamy 1

27.05.2011, 13:13

eduard,lau...mai fetelor ati trecut la expirate?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de spanac cu sos de rosii si usturoi