Mancare de orez cu sos de legume si pastrama de porc

de Adi in Mancaruri cu carne, 16 Ian 2016 | 1152 vizualizari

 

Am preparat aceasta mancare cand a fost Meri racita.
Meri a zis ca a fost gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 250 g orez cu bob rotund
  • 750 ml apa
  • 50 g unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • rozmarin
  • patrunjel verde
  • 50 g parmezan
  • Pentru sos:
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 telina mica
  • 200 g pastrama de porc afumata
  • 200 g pasta de rosii
  • 200 g zacusca de legume
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei de masline
  • frunze de busuioc
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de orez cu sos de legume si pastrama de porc:

Orezul l-am preparat la multicooker, ca sa nu mai am grija lui.


In ulei si unt, se calesc ceapa si morcovul tocate marunt, pe programul FRY setat pentru 15 minute.


Se amesteca din cand in cand.


Se adauga apoi orezul spalat si tinut 30 de minute la hidratat in apa cat sa fie acoperit.


Se amesteca de cateva ori orezul cu ingredientele din vas, apoi se completeaza cu apa fierbinte si se seteaza programul RICE pentru 40 de minute.


Cu 15 minute inainte de expirarea timpului, se adauga cate un praf de sare, piper, cimbru, foile de dafin si o crenguta de rozmarin.


Cand timpul expira, se adauga in orez, patrunjelul tocat si parmezanul.


Cat timp fierbe orezul se prepara si sosul.


Se curata legumele si se taie in forma de bastonase si se pun la calit in ulei de masline.


Cand sunt usor patrunse, se adauga si pastrama de porc, feliata tot sub forma de bastonase, se amesteca bine, apoi se adauga zacusca si sucul de rosii.


Se lasa sa fiarba aproximativ 15 minute, timp in care se potriveste gustul de sare, piper si se adauga cateva frunze de busuioc verde.


Se serveste orezul cu mult sos de legume si eventual salata sau muraturi.

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga in sos si o lingurita de zahar, daca sucul de rosii este cumva acrisor. Noi am avut zacusca dulce si nu a fost cazul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de orez cu sos de legume si pastrama de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mihaelar63 1

18.01.2016, 00:30

Si noi spunem la fel Felicitari pentru preparare . .... Si , felicitari pentru ca-i porti de grija merisoarei noastre dragi

Gicuta69 1

18.01.2016, 08:59

Arata minunat! felicitari!!!

mirela0911 1

18.01.2016, 15:08

Delicioasa mancare!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti - la Dry Cooker