Mancare de post - Sarmale cu orez si ciuperci

de Miha in Mancaruri de post, 4 Apr 2015 | 6924 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 conserva rosii in suc
  • 1/2 cana orez
  • patrunjel verde
  • sare si piper
  • fulgi de ardei iute
  • fulgi de usturoi uscat
  • cimbru
  • 1 varza murata medie ca marime
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de post - Sarmale cu orez si ciuperci:

Frunzele de varza se desprind de pe cotor si se pun la desarat in apa rece. Se va schimba apa de cateva ori.


Ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici se calesc usor in cca 50 ml ulei de masline. Se adauga jumatate din conserva de rosii si se omogenizeaza. Ciupercile se curata si se spala, apoi se toaca marunt si se adauga peste legumele calite. Se adauga si orezul spalat in cateva ape si se fierbe totul la foc mic pentru cateva minute, amestecand din cand in cand. Se potriveste gustul de sare si piper si se condimenteaza dupa gust cu fulgi de ardei iute, usturoi si cimbru. La sfarsit se pune si patrunjelul verde tocat marunt. Se da deoparte si se lasa la racit.


Compozitia se ruleaza in foile de varza bine scurse de apa. Sarmalele se asaza intr-o cratita pe fundul careia am pus nervurile tocate si ce-a mai ramas din foile de varza. Se acopera cu un alt strat de varza tocata, se presara cu cimbru. Restul de rosii in suc se toarna deasupra, apoi completam cu apa, atata cat sa fie sarmalele bine acoperite.


Se acopera cratita cu un capac si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 50-60 de minute, pana varza este bine fiarta. Daca mai este necesar in timpul fierberii se completeaza cu apa calda.


Se servesc calde, cu mamaliguta. Dar sunt bune si reci.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de post - Sarmale cu orez si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

mihaelar63 1

07.04.2015, 01:23

De aici gust

Teo 1

07.04.2015, 22:15

Le-as manca cu strachina cu tot!

Ancutsa 1

15.11.2017, 13:18

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Sarmale fara carne