Mancare de praz cu bucatele de soia

de Panacris in Mancaruri de post, 17 Dec 2012 | 11109 vizualizari

 

E prima oara camd gatesc si gust soia! Am ezitat, pana se ma decid in ce fel de mancare sa adaug soia. Am un oarecare handicap, cand aud soia, imi aduc aminte de vremurile dinainte de 1989:(. Dar, acum am reusit sa trec peste acest handicap, intradevar, inlocuieste carnea cu succes!

 

INGREDIENTE

  • cuburi soia 1 punga,
  • usturoi 2 catei,
  • ierburi provensale (oregano, cimbru, rozmarin)
  • praz 1 bucata,
  • ulei de masline 50 ml,
  • zacusca 5 linguri,
  • vin alb demisec 250 ml,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • foaie de dafin 1 bucata.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de praz cu bucatele de soia:

Cuburile de soia se pun la fiert in apa rece cu putina sare, ierburi provensale si usturoi presat, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit. Intre timp se curata prazul se taie rondele, se pune la dinstiut cu ulei de masline si putina apa, cca 10 minute la foc mic, acoperit. Cuburile de soia fierte, se strecoara, se presaza ptr a se scurge tot lichidul din ele, apoi se adauga la prazul calit. Se amesteca usor ptr a se ingloba toate ingerdientele, se adauga foaia de dafin, vinul alb demisec si se asezoneaza de sare si piper. Se mai lasa la fiert, la foc mic cca 10 minute, neacoperit, ptr a se imbina gusturile.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de praz cu bucatele de soia" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Falafel