Mancare de prune uscate

de Ina in Mancaruri de post, 16 Apr 2014 | 24666 vizualizari

 

In Joia Mare din Postul Pastelui, la noi femeile dau de pomană , pentru mortii din neam, prune uscate gatite cu orez sau cu sos de zahar ars. Azi am pregatit si eu reteta de prune cu sos de zahar ars, pe care v-o prezint mai jos.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg prune uscate
  • 400 ml apa
  • 50 ml vin alb
  • 2 linguri cu faina
  • 6 linguri zahar
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapa
  • un vf de cutit de sare
  • o lingurita rasa cu pudra de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de prune uscate:

Dupa ce indepartam resturile de codite, punem prunele in apa fierbinte, le lasam 30 minute sa se hidrateze, apoi scurgem apa si o aruncam. Clatim prunele in alta apa calduta si scurgem apa foarte bine.


Tocam ceapa marunt si o calim in 50 ml ulei, la foc mic, pana capata aspect straveziu. Adaugam 2 linguri de faina , amestecam totul pe foc, cca 1 minut, apoi stingem cu 400 ml apa.


Cand sosul se ingroasa si devine omogen adaugam prunele, apoi vinul, putina sare, o lingurita rasa de pudra de vanilie si zaharul caramelizat stins cu o cescuta de apa. Fierbem totul 5 minute, apoi stingem focul .


Mancarica astfel preparata este delicioasa si o putem servi atat calda, cat si rece.

 

TIPS-URI

1

Este obligatoriu ca prunele sa fie spalate in mai multe ape, inainte de a le pune la fiert. In caz contrar, sosul va avea o culoare mult prea închisă, impurități si miros/ gust de fum.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de prune uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

xana 1

17.04.2014, 10:43

Nu am mancat niciodata dar sigur e super bun!

MIUTA 1

19.04.2014, 00:13

Nu am mancat niciodata .Eu am prune uscate si fac prajituri,sau la umplut un pui la cuptor.Trebuie neaparat sa fac si eu dar dupa pasti.Arata tare bine

MOKUSKA 1

27.04.2014, 13:34

Bunica facea ciorba de fasole cu prune uscate afumate , un deliciu!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

RETETA RECOMANDATA
Mancare de prune uscate cu orez