Mancare de prune uscate

de Ina in Mancaruri de post, 16 Apr 2014 | 21105 vizualizari

 

In Joia Mare din Postul Pastelui, la noi femeile dau de pomană , pentru mortii din neam, prune uscate gatite cu orez sau cu sos de zahar ars. Azi am pregatit si eu reteta de prune cu sos de zahar ars, pe care v-o prezint mai jos.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg prune uscate
  • 400 ml apa
  • 50 ml vin alb
  • 2 linguri cu faina
  • 6 linguri zahar
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapa
  • un vf de cutit de sare
  • o lingurita rasa cu pudra de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de prune uscate:

Dupa ce indepartam resturile de codite, punem prunele  in apa fierbinte, le lasam 30 minute sa se hidrateze, apoi scurgem apa  si o aruncam.  Clatim prunele in alta apa calduta si scurgem apa foarte bine. 

Tocam ceapa marunt si o calim in 50 ml ulei, la foc mic, pana capata aspect straveziu. Adaugam 2 linguri de faina , amestecam totul pe foc, cca 1 minut, apoi stingem cu 400 ml apa.

Cand sosul se ingroasa si devine omogen  adaugam prunele, apoi vinul, putina sare, o lingurita rasa de pudra de vanilie si zaharul caramelizat stins cu o cescuta de apa.  Fierbem totul 5 minute, apoi stingem focul .

Mancarica astfel preparata este delicioasa si o putem servi atat calda, cat si rece.

 

TIPS-URI

1

Este obligatoriu ca prunele sa fie spalate in mai multe ape, inainte de a le pune la fiert. In caz contrar, sosul va avea o culoare mult prea închisă, impurități si miros/ gust de fum.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de prune uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Mancare de prune uscate-0
Mancare de prune uscate-1
Mancare de prune uscate-2
Mancare de prune uscate-3
Mancare de prune uscate-4
Mancare de prune uscate-5
Mancare de prune uscate-6
Mancare de prune uscate-7
Mancare de prune uscate-8
Mancare de prune uscate-9
Mancare de prune uscate-10
Mancare de prune uscate-11
Mancare de prune uscate-12

COMENTARII (19)

xana

xana 1

17.04.2014, 10:43

Nu am mancat niciodata dar sigur e super bun!

MIUTA

MIUTA 1

19.04.2014, 00:13

Nu am mancat niciodata .Eu am prune uscate si fac prajituri,sau la umplut un pui la cuptor.Trebuie neaparat sa fac si eu dar dupa pasti.Arata tare bine

MOKUSKA

MOKUSKA 1

27.04.2014, 13:34

Bunica facea ciorba de fasole cu prune uscate afumate , un deliciu!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!