Mancare de urzici cu amaranth

de blackbeers in Mancaruri de legume, 14 Mai 2017 | 90 vizualizari

 

 
Umbland mult prin lume, cu un buget redus, isi pune amprenta pe modul de a-ti pregati mesele. Cand calatoresc prin Europa si stau la hosteluri, ma simt de a dreptul ca si intr-un serial tip “Survivor”. Pentru unii, poate fi inimaginabil sa te descurci oriunde pe batranul continent, cu un buget de pana in 2 Euro/zi. Eu reusesc asta, bazandu-ma foarte mult pe sectiunile de “free-food” ale hostelurilor, ofertele speciale din piata sau supermarketuri sau ca si in acest caz folosind ce ofera mama natura.
Zilele trecute, abia am ajns in nordul Angliei si am avut ghinionul ca primul hostel de care am dat sa nu-mi ofere mai nimic la sectiunea free-food. In general, peste tot gasesti paste, orez, condimente dar si legume, fructe, branzeturi, mezeluri, dulciuri, uneori chiar si bauturi. Dar am avut noroc cu “Mama-natura” si asa s-a nascut urmatoarea reteta care mi-a reusit super gustoaasa.
Cand am iesit dimineata la plimbare, in drum spre centru orasului York, pe malul raului, am dat peste o abundenta de urzici. M-am gandit imediat sa culeg o portie la intoarcere si mai vad eu cum ii pot gati. Aveam si un minim de ingredient aduse cu mine de acasa, ma gandeam oi reusi ceva. Zis si facut, la intoarcere am cules urzicile, dar pana urma le-am gatit a doua zi in Newcastle. Iata reteta inventata care desigur se poate adapta dupa plac sau in functie de ingrediente.
A iesit genial, sanatos si satios. Puteti folosi curry, chimion macinat sau ce condiment va plac. Arahidele le puteti inlocui cu caju. Puteti razui si parmesan deasupra sau adauga ciuperci. Variantele sunt multiple. Aceasta combinatie cu amaranth mi-a placut mai mult decat cel cu orez ce obisnuiam sa mai fac, mai gustos si nu atat de uscat.
Succes la inventii!
 Si nimanui sa nu i se faca mila de mine, la publicarea articolului in a patra zip e traseu in Edinburgh deja am surplus de alimente…
J

 

INGREDIENTE

  • 1 manunchi de urzici
  • 50 g amaranth
  • 1 ceapa galbena (dar poate fi si rosie)
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de shichimi (sau alte condimente)
  • 2 linguri de ulei (de rapita, masline, susan sau de care dispuneti)
  • Arahide coapte (eu am folosit unele nesarate) fara coaja
  • ¼ pahar vin rosu sec
  • 2 linguri de lapte
  • sare dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de urzici cu amaranth:



Urzicile le-am oparit pentru cateva minute, in apa sarata, dupa care le-am pus la strecurat. Am pastrat apa in care au fiert.


Intre timp, am calit ceapa si usturoiul in cca. doua linguri de ulei de orez (caci asta am gasit). Am adaugat urzicile strecurate si tocate si amaranthul fiert,ramas din ziua anterioara. Le-am condimentat cu shichimi (singurul condiment ce aveam la mine), dar foarte complex. Shichimi vine din bucataria japoneza si inseamna sapte condimente. Am adaugat in doua trei trepte, din apa strecurata de la urzici, arahidele coapte, un pic de vin rosu si un plic de lapte pt cafea. Am mai tinut un minut tigaia pe foc, amestecand in continuu.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de urzici cu amaranth" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Urzicute scazute