Mâncare de varză murată, cu fasole boabe și bacon

de Panacris in Mancaruri cu carne, 29 Oct 2013 | 7100 vizualizari

 

O mâncare sățioasă, ce o prepara bunica, atunci când rămânea câte o porție de varză călită și una de iahnie de fasole. Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • praz cca. 200 g,
  • varză murată cca. 500 g,
  • bucățele de bacon cca. 300 g,
  • amestec de fasole boabe 1 conservă,
  • zacuscă Panacris 200 g,
  • piper boabe,
  • foi de dafin.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncare de varză murată, cu fasole boabe și bacon:

Prazul se curăță, se spală și se taie mărunt, se pune la călit în vasul Zepter, preîncins, împreună cu bucățelele de bacon, cca. 10 minute la foc mic, acoperit, până ce indicatorul de pe capac ajunge în zona verde. Între timp varza murată se taie fideluță ( eu am trișat și am folosit varză murată tocată mărunt din pungă!) . Varza se adaugă peste amestecul de bacon și praz, apoi se adaugă fasolea scursă de zeama din conservă, zacusca, piperul cca. 2 -3 boabe, foaia de dafin, se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele, apoi se acoperă vasul și se lasă la gătit cca. 20 de minute, până ce indicatorul termocontrol ajunge în zona verde, apoi se oprește focul și se mai lasă la gătit cca. 20 minute, până ce indicatorul ajunge în zona maronie. Se servește fierbinte cu pâine proaspătă sau mămăliguță. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de varză murată, cu fasole boabe și bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Cris2711 1

30.10.2013, 15:55

Ce bunatate

Lia_ 1

31.10.2013, 07:30

nu ma-as fi gandit sa combin asa ceva . pare tare bun

Panacris 1

31.10.2013, 07:42

Lia, e sățioasă combinația și e bună varinta fara carne pentru zilele de post

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Varza cu ciolan afumat