Mâncare picantă de cartofi cu țelină - de post

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 13 Mar 2012 | 3394 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi,
  • 500 g țelină,
  • 2 cepe,
  • 50 ml ulei,
  • 1 linguriță praf chilli,
  • 2 ardei iuți verzi,
  • o conservă cu roșii,
  • o legătură mărar,
  • sare,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncare picantă de cartofi cu țelină - de post:

Se curăță cartofii, se spală și se taie rondele. Se curăță țelina, se spală și se taie în două sau trei, în funcție de mărime, după care se feliază. Feliile de țelină ar trebui să fie aprox. egale cu feliile de cartofi.


Încingem uleiul și prăjim cartofii, un pic să se rumenească- nu e nevoie sa-i prăjim de tot. Când sunt gata, se scot într-un castron și se păstrează la cald. Prăjim și țelina, la fel cum am procedat și cu cartofii, după care se scoate și se pune peste cartofi. Curățăm ceapa, se toacă mărunt și se călește în uleiul în care am prăjit cartofii și țelina. Adăugăm ardeii iuți tocați mărunt și aducem în tigaie cartofii și țelina. Amestecăm ușor și lăsăm la foc mic 5 minute.


Presărăm praful de chilli și adăugăm roșiile din conservă tocate mărunt împreună cu sosul lor. Lăsăm la foc mic 5 minute, amestecând ușor. Condimentăm cu sare și piper. Presărăm mărar verde tocat mărunt.


Când servim mai adăugăm câte un ardei iute în farfurie - pentru cei care vor mâncarea mai picantă.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare picantă de cartofi cu țelină - de post" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

MIUTA 1

14.03.2012, 13:23

Foarte buna,imi place

ionela2682 1

14.03.2012, 19:20

oana_pisicutza16 1

14.03.2012, 21:16

excelent

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lipie cu legume
  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de cartofi

de xana 5

ieri la 16:02

Desert prajitura cu foi de napolitana, caramel si nuca

de Oana 9

ieri la 14:00

Napolitane de post

de xana 5

ieri la 13:15

Tarta cu ciocolata si blat din granola

ieri la 10:15

Tortulet de biscuiti

de GeorgiG 5

pe 20.02 la 21:59

RETETA RECOMANDATA
Mancarica cu dovlecei si cartofi (de post)