Mâncărică cu carne tocată, ciuperci, măsline şi fasole roşie

de Panacris in Mancaruri cu carne, 13 Iun 2013 | 2832 vizualizari

 

Dacă tot am achiziţionat unicatul (sotueza cu strat de ceramică), din cămara Bucătăraş.ro, a trebuit să testez o mâncărică unicat. A ieşt ceva foarte săţios şi savuros! Încă nu i-am găsit un nume ideal!

 

INGREDIENTE

  • carne tocată mixtă (porc+vită) cca. 550 g,
  • ciuperci conservate 1 borcan,
  • bulion Panacris cca. 500 ml,
  • fasole roşie conservată cca 400 g,
  • măsline naturale Kalamata cca. 300 g,
  • foi de dafin 1 bucată,
  • sare iodată,
  • piper boabe,
  • lămâie 1-2 bucată,
  • verdeaţă.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncărică cu carne tocată, ciuperci, măsline şi fasole roşie:

Carnea se prăjeşte în puţin ulei de măsline, apoi se adaugă ciupercile scurse de zeamă, se mai lasă la prăjit cca 10 minute, apoi se stinge măncărica cu bulion. Se asezonează de sare, piper şi foi de dafin şi se lasă la fiert semiacoperit cca. 20 de minute, pentru a se împreuna gusturile, apoi măslinele, lăsându-se încă 10 minute la fiert.


Spre finalul fierberii se adaugă fasolea rosie scursă de zeamă, se mai lasă să dea un clocot apoi se adaugă feliile de lămaie şi se opreşte focul. După vreo 5 minute se scot feliile de lâmaie din mancărică.


Se serveşte ca atare sau alături de orez, cuş-cuş, paste făinoase, mămăligă


Poftă bună!

TIPS-URI

1

pentru cei care mănâncă picant se poate adăuga şi puţină pastă de ardie iute sau chlli

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncărică cu carne tocată, ciuperci, măsline şi fasole roşie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Constelatialeu 1

14.06.2013, 07:47

Si eu tot de pe acolo le am.Mama cand face pomana ne imparte si noua....

Sim0na 1

14.06.2013, 11:21

Buna mancarica, frumoasa farfurie! Eu n-am la noi in zona nu se dau farfurii d-asta rustice..

Panacris 1

14.06.2013, 12:30

SimOna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert melcisori de post, cu halva
  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez

de RODIMUR 7

ieri la 23:19

Chec cu dovleac si merisoare

de katty 6

ieri la 18:15

Bors de pipote de curcan

de katty 6

ieri la 17:37

Salata de conopida cu porumb, ton si masline

de katty 6

ieri la 15:56

Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR 7

pe 25.11 la 19:01

RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu carne de porc