Mâncărică cu carne tocată, ciuperci, măsline şi fasole roşie

de Panacris in Mancaruri cu carne, 13 Iun 2013 | 2148 vizualizari

 

Dacă tot am achiziţionat unicatul (sotueza cu strat de ceramică), din cămara Bucătăraş.ro, a trebuit să testez o mâncărică unicat. A ieşt ceva foarte săţios şi savuros! Încă nu i-am găsit un nume ideal!

 

INGREDIENTE

  • carne tocată mixtă (porc+vită) cca. 550 g,
  • ciuperci conservate 1 borcan,
  • bulion Panacris cca. 500 ml,
  • fasole roşie conservată cca 400 g,
  • măsline naturale Kalamata cca. 300 g,
  • foi de dafin 1 bucată,
  • sare iodată,
  • piper boabe,
  • lămâie 1-2 bucată,
  • verdeaţă.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncărică cu carne tocată, ciuperci, măsline şi fasole roşie:

Carnea se prăjeşte în puţin ulei de măsline, apoi se adaugă ciupercile scurse de zeamă, se mai lasă la prăjit cca 10 minute, apoi se stinge măncărica cu bulion. Se asezonează de sare, piper şi foi de dafin şi se lasă la fiert semiacoperit cca. 20 de minute, pentru a se împreuna gusturile, apoi măslinele, lăsându-se încă 10 minute la fiert.


Spre finalul fierberii se adaugă fasolea rosie scursă de zeamă, se mai lasă să dea un clocot apoi se adaugă feliile de lămaie şi se opreşte focul. După vreo 5 minute se scot feliile de lâmaie din mancărică.


Se serveşte ca atare sau alături de orez, cuş-cuş, paste făinoase, mămăligă


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

pentru cei care mănâncă picant se poate adăuga şi puţină pastă de ardie iute sau chlli

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncărică cu carne tocată, ciuperci, măsline şi fasole roşie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Constelatialeu 1

14.06.2013, 07:47

Si eu tot de pe acolo le am.Mama cand face pomana ne imparte si noua....

Sim0na 1

14.06.2013, 11:21

Buna mancarica, frumoasa farfurie! Eu n-am la noi in zona nu se dau farfurii d-asta rustice..

Panacris 1

14.06.2013, 12:30

SimOna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lebar de casa
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu carne de porc