Mancarica de castraveti acri

de Ina in Mancaruri cu carne, 24 Sep 2010 | 9609 vizualizari

 

O mancare pe care o facea des soacra-mea, dar acum o fac si eu, la insistentele lui Costel :D

 

INGREDIENTE

  • 1-2 muschiuleti de porc  ( in functie de cat sunt de mari )
  • 3-4 linguri cu ulei 
  • 4-5 cepe
  • un borcan castraveti in otet
  • 3-4 linguri cu bulion
  • o lingura cu faina
  • cimbru
  • marar
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de castraveti acri:

     Muschiuletii se taie bucatele care se oparesc in apa fiarta.

     Castravetii ii scurgem de zeama si-i tinem in apa fiarta pana ii adaugam in mancare. ( daca sunt prea acri sau prea sarati, ii puteti fierbe 2-3 minute si aruncati apa )

     Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Punem intr-o oala 3-4 linguri cu ulei ( eu pun de masline ) , il incingem si calim  ceapa pana devine aurie. Adaugam bucatile de carne, le rumenim putin apoi turnam si putina apa  si lasam sa mai fiarba. Adaugam bulionul, foile de dafin, cimbru, sare dupa gust, piper si mestecam.    Faina o desfacem intr-o ceasca cu apa si o  punem in oala strecurata  si mestecam continuu, sa nu faca cocoloase. Castravetii scursi de apa ii punem in oala si mai lasam ca mancarea sa fiarba 5 minute, dupa care putem opri focul si adauga marar verde.

     Este o mancarica foarte gustoasa si racoritoare. Se poate servi atat calda, cat si rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de castraveti acri" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de prajitura cu pere

ieri la 18:46

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1465 puncte

Rocsi

1023 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

- Andreea -

524 puncte

mihaelar63

515 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc cu ciuperci