Mancarica de castraveti acri

de Ina in Mancaruri cu carne, 24 Sep 2010 | 4541 vizualizari

 

O mancare pe care o facea des soacra-mea, dar acum o fac si eu, la insistentele lui Costel :D

 

INGREDIENTE

  • 1-2 muschiuleti de porc  ( in functie de cat sunt de mari )
  • 3-4 linguri cu ulei 
  • 4-5 cepe
  • un borcan castraveti in otet
  • 3-4 linguri cu bulion
  • o lingura cu faina
  • cimbru
  • marar
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de castraveti acri:

Muschiuletii se taie bucatele care se oparesc in apa fiarta.


Castravetii ii scurgem de zeama si-i tinem in apa fiarta pana ii adaugam in mancare. ( daca sunt prea acri sau prea sarati, ii puteti fierbe 2-3 minute si aruncati apa )


Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Punem intr-o oala 3-4 linguri cu ulei ( eu pun de masline ) , il incingem si calim ceapa pana devine aurie. Adaugam bucatile de carne, le rumenim putin apoi turnam si putina apa si lasam sa mai fiarba. Adaugam bulionul, foile de dafin, cimbru, sare dupa gust, piper si mestecam. Faina o desfacem intr-o ceasca cu apa si o punem in oala strecurata si mestecam continuu, sa nu faca cocoloase. Castravetii scursi de apa ii punem in oala si mai lasam ca mancarea sa fiarba 5 minute, dupa care putem opri focul si adauga marar verde.


Este o mancarica foarte gustoasa si racoritoare. Se poate servi atat calda, cat si rece.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de castraveti acri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Ina 1

27.09.2010, 20:14

Ai dreptate, Bunica!

Ina 1

27.09.2010, 20:14

Mena, nu vei regreta!

nadina73 1

29.09.2010, 00:13

5f

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu carne de pui