Mancarica de fasole boabe

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 16 Aug 2017 | 1540 vizualizari

 

În piețe a apărut de câtva timp fasolea boabe și mie-mi place, în fiecare vară, să prepar o mâncarică din aceasta, de sezon. Este foarte bună și ușor de preparat.
La ingrediente, cantitatea de fasole am redat-o, așa după cum am cumpărat-o în piață, de la o bătrânică simpatică...

 

INGREDIENTE

  • 3 borcane (400 g) de fasole boabe albă
  • 2 morcovi
  • 1/2 țelină
  • 2 cepe medii
  • 2 roșii medii
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei roșu
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 1 legătură de leuștean
  • ulei pentru călit ceapa
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de fasole boabe:

Se spală fasolea și se pune la fiert în apă suficientă.


Separat, se mai pune o oală cu apă la încălzit, pentru a fi gata când veți schimba apa la fasole.


Se aleg leușteanul și pătrunjelul, se spală și se taie fiecare mărunt.


Se curăță legumele, se spală și se taie, nu prea mărunt. În această mâncărică, îmi place să tai legumele mai mari, ca să se vadă frumos în farfurie și ca să simt ce mestec.


Roșiile se spală și se curăță de semințe, după care se taie și ele și se pregătesc.


După câteva clocote, se schimbă apa la fasole, cu cea încălzită și se pune din nou oala la fiert, la foc iute.


Între timp, se călește ceapa ușor, până devine transparentă, iar apoi se călesc pe rând în aceeași cratiță, ardeii grași, morcovii, țelina și la urmă roșiile. Când legumele s-au călit puțin, se adaugă apă caldă și se pun la fiert, la foc iute.


Când fasolea este fiartă (nu durează prea mult) se scurge de apă și se pune peste legumele călite și fierte. Se mai lasă câteva clocote, se condimentează cu sare și piper, după gust, se mai completează cu apă (caldă) în cazul în care este nevoie și după încă un clocot-două, se oprește focul la aragaz, se presară leușteanul și pătrunjelul, se pune capacul la oală și după un sfert de oră se poate servi la masă.


Mie-mi place să mânânc acest fel de mâncare cu mămăliguță caldă.


 

TIPS-URI

1

Fasolea boabe nu necesită înmuierea prealabilă (pentru că este fragedă), dar tot este necesar să fie schimbată apa la fiert.

2

Nu ardeți ceapa, ca să nu se facă amară.

3

Nu fierbeți prea mult mâncarea, pentru ca legumele să nu se terciuiască. Este frumos ca ele să se vadă întregi, viu colorate în farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

RODIMUR 1

18.08.2017, 12:22

Mulțumesc, Anca!

miki_a 1

22.08.2017, 10:12

Ce mult îmi place!

RODIMUR 1

22.08.2017, 10:36

Mulțumesc, Mimi! Sunt, cu adevărat, foarte buni...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8031 puncte

Constelatialeu

7634 puncte

Rocsi

5891 puncte

Lau

Lau 9

5141 puncte

 Merisor

4748 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Turta dulce
  • 30

    S

  • 01

    D

  • 02

    L

  • 03

    MA

  • 04

    MI

  • 05

    J

  • 06

    V

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta cu ciolan afumat