Mancarica de fasole boabe

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 16 Aug 2017 | 3370 vizualizari

 

În piețe a apărut de câtva timp fasolea boabe și mie-mi place, în fiecare vară, să prepar o mâncarică din aceasta, de sezon. Este foarte bună și ușor de preparat.
La ingrediente, cantitatea de fasole am redat-o, așa după cum am cumpărat-o în piață, de la o bătrânică simpatică...

 

INGREDIENTE

  • 3 borcane (400 g) de fasole boabe albă
  • 2 morcovi
  • 1/2 țelină
  • 2 cepe medii
  • 2 roșii medii
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei roșu
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 1 legătură de leuștean
  • ulei pentru călit ceapa
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de fasole boabe:

Se spală fasolea și se pune la fiert în apă suficientă.

Separat, se mai pune o oală cu apă la încălzit, pentru a fi gata când veți schimba apa la fasole.

Se aleg leușteanul și pătrunjelul, se spală și se taie fiecare mărunt.

Se curăță legumele, se spală și se taie, nu prea mărunt. În această mâncărică, îmi place să tai legumele mai mari, ca să se vadă frumos în farfurie și ca să simt ce mestec.

Roșiile se spală și se curăță de semințe, după care se taie și ele și se pregătesc.

După câteva clocote, se schimbă apa la fasole, cu cea încălzită și se pune din nou oala la fiert, la foc iute.

Între timp, se călește ceapa ușor, până devine transparentă, iar apoi se călesc pe rând în aceeași cratiță, ardeii grași, morcovii, țelina și la urmă roșiile. Când legumele s-au călit puțin, se adaugă apă caldă și se pun la fiert, la foc iute.

Când fasolea este fiartă (nu durează prea mult) se scurge de apă și se pune peste legumele călite și fierte. Se mai lasă câteva clocote, se condimentează cu sare și piper, după gust, se mai completează cu apă (caldă) în cazul în care este nevoie și după încă un clocot-două, se oprește focul la aragaz, se presară leușteanul și pătrunjelul, se pune capacul la oală și după un sfert de oră se poate servi la masă.

Mie-mi place să mânânc acest fel de mâncare cu mămăliguță caldă.

 

TIPS-URI

1

Fasolea boabe nu necesită înmuierea prealabilă (pentru că este fragedă), dar tot este necesar să fie schimbată apa la fiert.

2

Nu ardeți ceapa, ca să nu se facă amară.

3

Nu fierbeți prea mult mâncarea, pentru ca legumele să nu se terciuiască. Este frumos ca ele să se vadă întregi, viu colorate în farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

RODIMUR 1

18.08.2017, 12:22

Mulțumesc, Anca!

miki_a 1

22.08.2017, 10:12

Ce mult îmi place!

RODIMUR 1

22.08.2017, 10:36

Mulțumesc, Mimi! Sunt, cu adevărat, foarte buni...

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci in sos tomat, cu piure de cartofi