Mancarica de fasole boabe noua

de Catalina L in Mancaruri de legume, 14 Oct 2015 | 12266 vizualizari

 

Este o mancare simpla si foarte gustoasa....am folosit fasole boabe noua, curatata si apoi congelata.

Fasolea este recunoscuta ca fiind un aliment important in vederea imbunatatirii starii de sanatate. Cele mai recente orientari dietetice recomanda consumul a 3 cani de fasole pe saptamana.
Fasolea se incadreaza in doua categorii separate de alimente. Ea face parte atat din grupul legumelor, cat si din grupul "carnurilor" si alimentelor-boabe. Continutul bogat de substante nutritive o face un produs alimentar foarte sanatos.

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe noua curatata si apoi congelata
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 lingurita de paprika
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri bulion de rosii
  • 1 cub Knorr
  • sare, piper,
  • cimbru, dafin
  • patrunjel tocat
  • 125 g bacon afumat (facultativ)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de fasole boabe noua:

Într-un wok sau tigaie adanca, se incinge uleiul si se pune la prajit baconul taiat cubulete, ceapa si usturoiul tocate marunt.

Dupa ce s-au colorat se pun la calit rondelele de morcov.

Adaugam apoi fasolea noua, boia dulce și se revine totul cateva minute.

Diluati bulionul de tomate intr-un pahar de apa..

Adaugati bulionul, cimbrul si dafinul si acoperiti fasolea cu apa.

Se condimentează cu sare, piper, se adauga  și se fierbe la foc mic timp de 40 de minute.

Adaugati apa daca mai trebuie.

Puneti deasupra patrunjel tocat si serviti cald .

Le puteti servi cu o mamaliga cremoasa - reteta aici.

Alte retete de fasole - aici.

 

Pofta Buna!!!!

TIPS-URI

1

este o mancare de post daca nu puneti bacon

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de fasole boabe noua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (9)

mihaelar63 1

15.10.2015, 10:06

Fasolea noua este preferata mea . Se pare ca este singura pe care o plac . Si eu imi congelez fasole noua

-Licurici- 1

15.10.2015, 10:14

O bunatate!

RuxyRux 1

15.10.2015, 10:35

Arata imbietor!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu cartofi