Mancarica de fasole boabe noua

de Catalina L in Mancaruri de legume, 14 Oct 2015 | 1138 vizualizari

 

Este o mancare simpla si foarte gustoasa....am folosit fasole boabe noua, curatata si apoi congelata.

Fasolea este recunoscuta ca fiind un aliment important in vederea imbunatatirii starii de sanatate. Cele mai recente orientari dietetice recomanda consumul a 3 cani de fasole pe saptamana.
Fasolea se incadreaza in doua categorii separate de alimente. Ea face parte atat din grupul legumelor, cat si din grupul "carnurilor" si alimentelor-boabe. Continutul bogat de substante nutritive o face un produs alimentar foarte sanatos.

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe noua curatata si apoi congelata
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 lingurita de paprika
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri bulion de rosii
  • 1 cub Knorr
  • sare, piper,
  • cimbru, dafin
  • patrunjel tocat
  • 125 g bacon afumat (facultativ)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de fasole boabe noua:

Într-un wok sau tigaie adanca, se incinge uleiul si se pune la prajit baconul taiat cubulete, ceapa si usturoiul tocate marunt.


Dupa ce s-au colorat se pun la calit rondelele de morcov.


Adaugam apoi fasolea noua, boia dulce și se revine totul cateva minute.


Diluati bulionul de tomate intr-un pahar de apa..


Adaugati bulionul, cimbrul si dafinul si acoperiti fasolea cu apa.


Se condimentează cu sare, piper, se adauga și se fierbe la foc mic timp de 40 de minute.


Adaugati apa daca mai trebuie.


Puneti deasupra patrunjel tocat si serviti cald .


Le puteti servi cu o mamaliga cremoasa - reteta aici.


Alte retete de fasole - aici.



Pofta Buna!!!!

 

TIPS-URI

1

este o mancare de post daca nu puneti bacon

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de fasole boabe noua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

mihaelar63 1

15.10.2015, 10:06

Fasolea noua este preferata mea . Se pare ca este singura pe care o plac . Si eu imi congelez fasole noua

-Licurici- 1

15.10.2015, 10:14

O bunatate!

RuxyRux 1

15.10.2015, 10:35

Arata imbietor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu sunca afumata