Mancarica de fasole verde cu manzat

de ionix in Vita, 10 Feb 2010 | 5884 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de manzat
  • 500 g fasole verde (eu am avut congelata)
  • 2 morcovi
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei gras rosu
  • 3 catei de usturoi
  • sare,piper, busuioc
  • 2 linguri cu ulei
  • 100 ml vin rosu
  • 2 linguri cu pasta de tomate (eu am facut in casa)
  • 1 lingura cu faina
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de fasole verde cu manzat:

Carnea de manzat se curata bine si se da intr-un clocot.

Apoi se ia carnea si se taie cubulete.

Intre timp curatam legumele si le spalam bine si le tocam (morcovii se taie rondele, ceapa julien si ardeiul feliute).

Intr-o oala se pune la calit, in ulei incins cu o lingura cu apa, ceapa si carnea.

Cand ceapa incepe a se inmuia se adauga si ardeiul.

Se pune o cana cu apa, se acopera cu un capac si se lasa la inabusit.

Dupa circa 15 min, adaugam si morcovul. 

Adaugam  vinul si apa, cat sa acopere carnea, si lasam la fiert.

Intre timp oparim fasolea verde congelata, eu asa fac mereu.

Dupa ce a mai fiert inca vreo 20 de min adaugam pasta de tomate si o lingurita cu busuioc, si lasam din nou la fiert.

Cand vedem ca manzatul incepe a fierbe, adaugam fasolea verde.

Lasam circa 10 minute si adaugam usturoiul, taiat feliute.

Faina o frecam cu un pic din sosul mancarii si apoi o turnam in mancare.

Se amesteca din cand in cand, dupa ce punem faina, pentru a nu se prinde.

Se pune sare si piper dupa gust.

 Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de fasole verde cu manzat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

rose 1

11.02.2010, 10:59

Daca nu atasai si poza nu salivam kiar atat Nu stiam de ce imi zice vecina k am inundat-o

Rocsi 1

11.02.2010, 14:46

bravo draga...obisnuiesc si eu sa fac asa mankre cu fasole verde si carnita k imi place...nu fac exact k tine dar aproape..

Teo 1

11.02.2010, 23:34

vacuta! cat e de poftita saracuta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Friptura de manzat la "tava"