Mancarica de fasole verde cu manzat

de ionix in Vita, 10 Feb 2010 | 3236 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de manzat
  • 500 g fasole verde (eu am avut congelata)
  • 2 morcovi
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei gras rosu
  • 3 catei de usturoi
  • sare,piper, busuioc
  • 2 linguri cu ulei
  • 100 ml vin rosu
  • 2 linguri cu pasta de tomate (eu am facut in casa)
  • 1 lingura cu faina
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de fasole verde cu manzat:

Carnea de manzat se curata bine si se da intr-un clocot.


Apoi se ia carnea si se taie cubulete.


Intre timp curatam legumele si le spalam bine si le tocam (morcovii se taie rondele, ceapa julien si ardeiul feliute).


Intr-o oala se pune la calit, in ulei incins cu o lingura cu apa, ceapa si carnea.


Cand ceapa incepe a se inmuia se adauga si ardeiul.


Se pune o cana cu apa, se acopera cu un capac si se lasa la inabusit.


Dupa circa 15 min, adaugam si morcovul.


Adaugam vinul si apa, cat sa acopere carnea, si lasam la fiert.


Intre timp oparim fasolea verde congelata, eu asa fac mereu.


Dupa ce a mai fiert inca vreo 20 de min adaugam pasta de tomate si o lingurita cu busuioc, si lasam din nou la fiert.


Cand vedem ca manzatul incepe a fierbe, adaugam fasolea verde.


Lasam circa 10 minute si adaugam usturoiul, taiat feliute.


Faina o frecam cu un pic din sosul mancarii si apoi o turnam in mancare.


Se amesteca din cand in cand, dupa ce punem faina, pentru a nu se prinde.


Se pune sare si piper dupa gust.


Pofta buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de fasole verde cu manzat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

rose 1

11.02.2010, 10:59

Daca nu atasai si poza nu salivam kiar atat Nu stiam de ce imi zice vecina k am inundat-o

Rocsi 1

11.02.2010, 14:46

bravo draga...obisnuiesc si eu sa fac asa mankre cu fasole verde si carnita k imi place...nu fac exact k tine dar aproape..

Teo 1

11.02.2010, 23:34

vacuta! cat e de poftita saracuta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

13110 puncte

RODIMUR

12670 puncte

Camelya

11120 puncte

Rocsi

6270 puncte

Oana

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tort Tamara
  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de manzat la "tava"