MANCARICA DE VINETE CU USTUROI

de ANCA in Mancaruri de post, 28 Iul 2009 | 36793 vizualizari

 

Pur si simplu delicioasa, o specialitate rece, de vara, pe care mama o prepara mereu!
Cand eram copil, de nerabdare o intindeam direct pe o felie de paine, ca pe zacusca, nu mai puneam in farfurie:))

 

INGREDIENTE

  • 4-5 vinete mai mari
  • 2-3 ardei grasi+un ardei iute
  • 2 cepe
  • 6-7 rosii proaspete, coapte bine
  • o capatana de usturoi
  • 1 lingura cimbru
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA MANCARICA DE VINETE CU USTUROI:

Vinetele se curata in pijama, partial, pe verticala, se taie cubulete se amesteca cu o lingura de sare si se lasa de-o parte 30-45 minute, pentru a se scurge zeama din ele. Inainte de a le pune in mancarica, se spala sub jet de apa.


Intr-o cratita, punem la calit ceapa taiata solzi, peste care adaugam cateva linguri de apa, iar dupa cateva minute, adaugam si ardeii taiati cubulete, respectiv ardeiul iute taiat rotund. Eu am pus mai multi ardei iuti pentru ca numai iuti nu au fost si i-am folosit pe post de ardei gras:))


Cand s-au inmuita, adaugam rosiile taiate tot cubulete si vinetele (nu uitati sa le clatiti bine de sare), cimbrul si o foaie de dafin, acoprim cu un capac si lasam la fiert cca 40 minute, pana sunt vinetele gata, moi. Sosul ar trebui sa fie suficient, dar daca rosiile nu-s prea zemoase, puteti sa adaugati putina apa.


Cand mancarica e gata, se adauga usturoiul pisat, mai lasam sa dea cateva clocote si...gata!


De obicei, se serveste rece, cu patrunjel proaspat presarat de-asupra, e foarte racoritoare si usoara, dar e la fel de gustoasa si incalzita usor!:))



 
Daca ti-a placut reteta noastra "MANCARICA DE VINETE CU USTUROI" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (19)

ANCA 1

28.02.2010, 16:16

multumesc, chiar am cubulete in congelator, si o sa o fac iar zilele astea

alinutzika 1

29.07.2011, 00:26

maine o fac..daca tot e de sezon..

ANCA 1

31.07.2011, 19:27

Ainutza, sper sa iti placa, pofta mare!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci