Măr în sos de caramel à la Ionix

de ionix in Prajituri, 22 Feb 2010 | 1400 vizualizari

 

Este o reteta à la minute inventata de mine, ar trebui s-o inregistrez la OSIM undeva :):):D

 

INGREDIENTE

  • 1 mar
  • 1 lingura cu zahar brun
  • 1 lingura cu unt
  • 2 linguri cu iaurt
  • 1 lingurita cu faina
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Măr în sos de caramel à la Ionix:

Marul de spala, se curata de coaja, se taie-n doua si se taie felii.

Intr-o tigaie de Teflon punem zaharul la  caramelizat.

Cand zaharul s-a caramelizat punem untul si amestecam pentru a se omogeniza.

Dupa ce am incorporate untul in caramel, adaugam iaurtul si amestecam bine. Punem merele in tigaie si le lasam circa 2 minute

Presaram lingurita cu faina in sosul format, indepartand intr-un colt al tigaii merele, si amestecam bine fara a face cocoloase.

Lasam 2 minute amestecand intruna pentru a intra bine sosul in mere.

Eu le-am servit alaturi de inghetata si sos de fructe de padure dar marul merge perfect si simplu.  

 

Pofta buna!

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Măr în sos de caramel à la Ionix" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

ionix 1

22.02.2010, 18:39

asa-i Violette, delicioooooooos...

@Dnelutza... vino si-ti fac

rivka 1

22.02.2010, 22:47

foarte bun trebuie sa fie imi fac si eu atunci zilele astea, am pus-o la favo...si e si un desert sanatos si usor .

ionix 1

23.02.2010, 09:42

este foarte bun... sigur o sa-ti placa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12310 puncte

Rocsi

7860 puncte

Constelatialeu

5590 puncte

Adele

5390 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cum se toaca verdeturile
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!