Matoke

de CookieMonster in Aperitive / Garnituri, 9 Apr 2013 | 2414 vizualizari

 

Este o mancare dulce picanta foarte savuroasa

 

INGREDIENTE

  • 4 banane mici
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 20 g unt
  • 1 ceapa mica tocata
  • 2 rosii taiate bucati
  • 2 catei de usturoi
  • mix piper
  • 1/2 ardei capia
  • oregano
  • boia iute
  • chilli
  • 200 ml supa concentrata de vita
  • ulei pentru prajit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Matoke:

1. Bananele se curata, se taie rondele mai groase si le stropim cu zeama de lamaie


2. Incingem untul intr-o tigaie mare si adaugam ceapa tocata marunt, lasand-o la calit 3 minute. Punem rosiile, piperul, ardeiul capia, chilli si ustruroiul. Se lasa la inabusit cateva minute. Condimentam dupa gust cu sare, piper si boia.


3. Turnam supa si lasam totul sa fiarba pana cand incepe sa clocoteasca.


4. Micsoram flacara si adaugam bucatile de banane. acoperim vasul cu un capac si lasam bananele sa fiarba pana se inmoaie ( 15 - 20 min)


Preparatul se serveste fierbinte, decorat cu oregano ( in reteta originala este coriandru)

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga si carne facuta separat - cubulete de vita prajite bine si un pic sarate

2

Pentru a fi de post se poate inlocui supa de vita cu cea de legume

Daca ti-a placut reteta noastra "Matoke" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Satisfyyourcravings 1

10.04.2013, 00:34

Foarte interesantă!

Sim0na 1

10.04.2013, 14:21

Interesant! N-am mancat niciodata bananele in ceva sarat..

CookieMonster 1

10.04.2013, 20:40

Multumesc nimic nu este pierdut inca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Chakchouka - reteta tunisiana