Mazare cu carnati

de deyutzky in Mancaruri cu carne, 6 Iul 2016 | 7230 vizualizari

 

Cand e foarte cald afara aleg mancarurile care nu necesita prea mult timp de stat prin bucatarie. Cred ca si voi faceti la fel, nu? :)) 

 

INGREDIENTE

  • 4-5 bucati de carnati afumati
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 800 g mazare(eu am avut congelata)
  • 3-4 linguri bulion
  • 2 linguri de faina
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • 3-4 linguri de ulei
  • cateva fire de patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu carnati:

Ceapa si 3 catei de usturoi se spala, se curata si se toaca marunt. Se pun intr-un vas cu ulei incins, apoi se adauga cateva linguri de apa si se lasa 2-3 minute, la foc potrivit.

Carnatii ii spalam si ii taiem rondele, apoi ii punem in vasul de pe foc si ii lasam 5-10 minute impreuna cu ceapa si usturoiul.

Adaugam morcovul spalat, curatat si tocat marunt sau dat pe razatoare, apoi punem apa cat cuprinde, acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba la foc  mic aprox. 15 minute.

Adaugam mazarea si lasam la fiert la foc potrivit, pana cand compozitia scade. Daca mai este nevoie, mai adaugati putina apa.

Intr-un bol amestecam bulionul cu faina si putina apa, apoi punem acest amestec in oala. Adaugam sare si piper dupa gust, restul de usturoi pisat si foile de dafin.

Mai lasam sa fiarba aprox. 10 minute. La final adaugam patrunjelul tocat.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu carnati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

laura_n 1

06.07.2016, 20:55

bun tare! ii da un gust grozav carnatul!

Zamfira 1

07.07.2016, 08:47

Ancutsa 1

02.09.2018, 16:46

N-am incercat niciodata cu carnati, arata tare bine mancarica ta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mazare cu carnati