Mancare de inspiratie chinezeasca

de danakarin in Mancaruri cu carne, 8 Feb 2012 | 3572 vizualizari

 

Sau cum sa petreci in mod placut o dimineata de duminica! De cativa ani, am facut cunostiinta cu bucataria chinezeasca, sau mai bine zis, cu ceea ce numim noi in Europa mancare chinezeasca. Am mai si vizitat restaurante chinezesti,( e o oferta debordanta de astfel localuri) si trebuie sa recunosc ca aceasta bucatarie imi este destul de simpatica.
Combinatia de dulce-acru, felul in care se pregateste rata, legumele, diferitele arome caracteristice...ma inspira. Si ceea ce definitiv imi place, este usurinta cu care se pot realiza diferite feluri delicioase, in wok, intr-un timp record. Nu pot totusi pretinde ca stiu gati chinezeste, de aceea titlul ales...

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de curcan
  • un morcov
  • un ardei
  • un fir de ceapa verde
  • un fir subtire de praz
  • un ardei
  • !/2 varza de China
  • cateva pastai fragede de mazare
  • o lingurita de Sambal Oelek
  • un varf de cutit de Sambal Manis
  • o lingurita de pasta rosie de curry
  • un pachet de paste chinezesti cu oua
  • 4-5 linguri de sos de soia
  • 2 lingurite de ulei de sesam
  • ghimbir cam 1 cm de radacina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de inspiratie chinezeasca:

Am fost cam obosita la acest sfarsit de saptamana, nu prea am avut chef sa stau mult langa oale, si dupa ce am facut un sumar inventar al produselor din frigider si al condimentelor, am optat pentru aceasta varianta:



Dimineata, in timp ce se facea cafeaua, am pus la marinat, intr-un sos de soia, cu un varf de cutit de Sambal Oelek, un varf de cutit de Sambal Manis, o lingurita de pasta rosie de curry si doua lingurite de ulei de sesam , cam 500 de grame de carne de curcan taiata fidea in prealabil.



Apoi mi-am luat cafeaua, si m-am dedicat unor activitati mai placute: mi-am verificat e-mailurile, am dat o raita prin blogurile prietenelor, am ascultat un pic de muzica....



Dupa o vreme, am taiat, tot fidea, ceva legume, un praz, o ceapa verde, un ardei, niste varza de China, un morcov. Am infierbantat o lingurita de ulei de soia intr-o tigaie si am invartit legumele taiate marunt pana s-au inmuiat nitel, dar nu prea tare...le-am stins cu doua linguri de sos de soia, le-am scos , le-am pus deoparte la cald si iar am mai facut altceva.



Am mai rasfoit o revista...



Cand s-a apropiat ora de masa, am fript la foc iute carnea marinata, am fiert conform instructiunilor un pachet de paste cu oua chinezesti, am amestecat totul, am ras deasupra un pic de ghimbir si gata, dragii mei musafiri de duminica erau in fata usii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de inspiratie chinezeasca" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

MIUTA 1

10.02.2012, 11:31

Imi place

irena 1

21.03.2012, 18:23

Felicitari !

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 21:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pui cu mix de legume chinezesc