Mazare cu piure de cartofi la cuptor

de ela in Aperitive / Garnituri, 14 Mar 2013 | 2911 vizualizari

 

o bunatate....imi place mazarea foarte mult...special pentru Padre :)))

 

INGREDIENTE

  • 1,5kg cartofi
  • lapte
  • unt
  • sare
  • piper
  • 800gr mazare
  • 500gr piept de pui dezosat
  • 1morcov
  • 1ceapa
  • marar
  • vegeta
  • 1lingura faina
  • 50ml bulion de casa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu piure de cartofi la cuptor:

Curatam cartofii,ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare si vegeta.Cand sunt gata,ii mixam cu lapte fierbinte si unt si mai condimentam daca trebuie.


Curatam cepa si o taiem marunt.Morcovul il curatam si il taiem cubulete.Pieptul de pui il taiem bucati mai mici.


Intr-o craticioara punem putin ulei,ceapa,morcovul si carnea si lasam putin pana se albeste carnea.Completam cu putina apa,condimentam dupa gust si lasam cateva minute sa fiarba,apoi adaugam mazarea,mai punem apa daca trebuie,cat sa acopere totul si lasam pe foc pana se inmoaie bine carnea si mazarea.La sfarsit punem faina amestecata cu bulionul si cand oprim focul,punem mararul.Compozitia sa nu aiba multa zeama.


Intr-un vas de lut punem piureul de cartofi si peste el mazarea.Dam la cuptorul preincalzit cam 45minute.Servim cald.

 

TIPS-URI

1

daca punem compozitia intr-un vas termorezistent obisnuit,ungem cu putin unt vasul

2

mazarea sa nu aiba mult lichid,chiar deloc

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu piure de cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

alilianaa 1

14.03.2013, 21:40

arata foarte bine...

babi5 1

22.12.2013, 15:25

ela 1

22.12.2013, 17:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Tort Împărătesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

Desert inghetata de cafea si ciocolata

de Ancutsa 5

ieri la 20:19

RETETA RECOMANDATA
Piftie de post cu zarzavaturi