Mazurek – Un Pic Altfel

de iqphantom in Prajituri, 27 Mar 2013 | 2224 vizualizari

 

Mazurek este o prajitura poloneza care se face de obicei la Pasti sau alte sarbatori si seamana ceva ceva cu o combinatie intre un cheesecake si o pasca.
Reteta originala nu suna exact cum imi placea mie asa ca am adaptat-o.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 300gr unt sau margarina 60% grasime
  • 525 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 3 galbenusuri
  • Umplutura
  • 3 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 500 gr branza de vaci
  • 200 ml frisca
  • 1 praf zahar vanilat ( sau esenta)
  • Gem de capsuni ( fructe de padure)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazurek – Un Pic Altfel:

Aluat:


Toate ingredientele se amesteca pana la obtinerea unui aluat dens dar farimicios.


¾ din aluat se intinde cu mana in tava neunsa cat mai uniform posibil. Se ridica o margine ingusta.


Restul de aluat se pune intr-o punga de nailon si se lasa in congelator.


Umplutura:


Aluatul din tava se unge cu gem.


Se bat albusurile spuma tare cu zahar , se adauga frisca lichida si branza de vaca si se bate in continuare.


Se adauga vanilia.


Crema rezultata se intinde peste stratul de gem.


Se scoate aluatul ramas din congelator si se rade fulgi mari (pe razatoare de branza ) astfel incat sa acopere toata suprafata cremei de branza.


Se coace pe treapta 1 a cuptorului cu gaz 40-45 minute sau pana devine aurie si umplutura se clatina usor.


Rece se pudreaza cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mazurek – Un Pic Altfel" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

28.03.2013, 10:53

Bunatate!

diana_k 1

08.04.2013, 16:45

iqphantom 1

11.04.2013, 09:46

pup

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac floare cu nutella