Medalioane de porc cu lamaie

de mihaelar63 in Porc, 17 Aug 2019 | 236 vizualizari

 

 Daca v-ati saturat de bucati de friptura seci si ne-suculente, luati-va adio de la ele. Medalioanele cu lamaie sunt cea mai facila metoda pentru a obtine o carnita suculenta si savuroasa.

 

INGREDIENTE

  • 6 buc [600 gr ] cotlet de porc
  • 6 feliute [150 gr] slanina afumata
  • 1 lamaie
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri ulei
  • masline negre
  • frunzulite de patrunjel verde
  • piper negru macinat sau fulgi de chilli
  • sare
  • 100 ml vin alb +50 gr unt pentru sos -optional
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Medalioane de porc cu lamaie:


  1. Feliile de cotlet se bat usor si se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat .

  2. Feliati lamaia si slaninuta afumata .

  3. Se puneintr-o tigaie uleiul si untul . Cand acestea sunt infierbintate se prajesc bucatile de carne pe ambele parti timp de 4 minute .

  4. Transferati carnea intr-o tava non-aderenta .

  5. Peste fiecare bucata de cotlet se aseaza cate o felie de slaninuta afumata si cate una de o lamaie .

  6. Daca doriti , puteti fixa toate acestea cu o scobitoare sau cu o frigaruie de lemn .

  7. Coaceti medalioanele ,30 minute la 180 grade celsius .

  8. Garnisiti fiecare bucata de medalion cu masline negre si frunzulite de patrunjel [pentru prospetime ].

  9. Serviti medalioanele de porc cu lamiie , calde , insotite de salata si/sau garnitura preferata .

 

TIPS-URI

1

Daca doriti sos pentru aceste cotlete topiti untul in tigaia in care s-au prajit carnea, adaugati vin si lasati sa scada pana obtineti un sos matasos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Medalioane de porc cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Catalina L 1

19.08.2019, 22:34

minunate

dantes 1

24.08.2019, 08:36

Bune!

Rahela Velicu 1

09.09.2019, 23:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc in sos de fructe ** 100 **