Medalion de somon cu sos gremolada

de Bunica in Somon, 12 Oct 2013 | 11540 vizualizari

 

Nu e o noutate ca-mi place pestele.Aveam doua medalioane de somon si m-am gandit sa fac unu cu sos gremolada.Am gasit la Radu Popovici o reteta ,pe care am modificat-o pe gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • Marinata: -
  • -o lingura ulei de masline
  • -zeama de la jumatate de lamaie
  • -sare dupa gust
  • -piper dupa gust
  • 1 vf.cutit praf de usturoi
  • Sos:
  • -1 lingurita miere
  • -200 ml. vin alb
  • Gremolada:
  • -o lingura frunze de patrunjel
  • -2 catei de usturoi
  • -coaja de la o lamaie
  • -zeama de la o lamaie
  • 2 lingurite ulei de masline
  • -1/2 lingurita sare
  • -1/4 lingurita fulgi de ardei
  • -1/4 piper proaspat macinat
  • -feliute de lamaie pentru ornat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Medalion de somon cu sos gremolada:

Amesteca ingredientele pentru marinat pestele,unge pestele si pune-l intr-un vas acoperit pentru o ora.


Intre timp ocupa-te de sosul gremolada.


Patrunjelul se spala,se taie marunt.


Usturoiul se curata si se spala.


Rade lamaia,apoi stoarge zeama.


Intr-un blender se amesteca toate ingredientele pentru sos,mixand foarte bine.


Totul se transfera din blender in tr-un borcan inchis ermetic pentru o ora.


Somonul se scoate din vasul pentru marinat,se transfera intr-un vas ceramic si se toarna sosul format peste el si se introduce in cuptor pentru 30 minute.


Se scoate vasul ,se toarna vinul peste peste si se mai da la cuptor pentru 10 minute.


Se serveste cald cu sos gremolada deasupra.

 

TIPS-URI

1

timpul de preparare este mare,pentru ca am lasat la macerat somonul si sosul gremolada l-am lasat o ora pentru a se intrepatrunde aromele.

2

Vasul folosit nu trebuie sa fie neaparat ceramic,se poate folosi si unul emailat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Medalion de somon cu sos gremolada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

merisor 1

12.10.2013, 23:21

Bunica 1

13.10.2013, 09:08

Merisor drag!

Lia_ 1

13.10.2013, 23:33

cand e vorba de peste nu ma abtin

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Desert tort Imparatesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor