Melci cu mac

de LUK in Dulciuri, 19 Ian 2011 | 4948 vizualizari

 

Pufoşi ca şi un cozonac...

 

INGREDIENTE

  • Pt cocă:
  • 100ml lapte
  • 25gr drojdie proaspătă
  • o linguriţă de zahăr tos
  • o lingură de făină
  • 1 ou
  • 2 linguri de zahăr pudră
  • 300gr făină
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 50 gr unt topit călduţ
  • un plic de zahăr vanilat
  • Pentru crema de mac:
  • 70gr mac
  • 40ml lapte
  • o lingură de zahăr
  • coaja rasă de la o jumătate de lămâie
  • Pt uns:
  • 1ou
  • 2 linguri de miere
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu mac:

Se pregăteşte pentru început o maia astfel: într-un bol se amestecă drojdia cu 50 ml lapte,o linguriţă de zahăr,o lingură de făină.Se lasă să crească 10min.


Într-un castron punem făina,oul amestecat cu zahărul pudră,zahărul vanilat,coaja rasă de lămâie,50 ml lapte, untul topit.Se adaugă maiaua dospită si frământăm un aluat cam 10-15min. Lăsăm la dospit până când îşi dublează volumul..


Între timp pregătim crema de mac.Macul se macină în prealabil cu maşina de măcinat piper.Se pune apoi într-o crăticioară împreună cu laptele,zahărul şi coaja de lămâie.Se lasă sa dea câteva clocote..dacă mai e nevoie mai puneţi lapte(trebuie să aibă o consistenţa puţin mai groasă decât smântâna)


După ce a dospit aluatul întindem pe masa dată cu făină o foaie pe care o tăiem fâşii de 4-5cm lăţime.În mijlocul lor întindem crema de mac,cu degetele lipim lateralele deasupra cremei apoi rulăm şi le punem în tava cu hârtie de copt.


Înainte să-i punem la copt îi ungem cu un ou bătut.Se coc 35-40min în cuptorul preîncălzit la 150de grade până când se rumenesc frumos...


După ce îi scoateţi din cuptor ungeţi-i fierbinţi cu miere încălzită în prealabil.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

lilik 1

20.01.2011, 16:35

ce fain arata

LUK 1

20.01.2011, 17:12

Multumesc Lilik..sa vezi cat de buni sunt...

kamy 1

20.01.2011, 19:29

vin la tine sa pap iar dupa... sa ma inveti

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Floarea soarelui - Cozonac cu mac