Merdenele cu branza

de gugugh in Aperitive / Garnituri, 28 Oct 2010 | 5861 vizualizari

 

de ce sa luam acele merdenele de la patiserie pline de grasime? le putem face acasa si cu mult mai bune si fara atata grasime care sa se prelinga...

 

INGREDIENTE

  • foietaj:
  • 1 kg faina,
  • 1 lingurita de sare,
  • 1 lingura otet,
  • 500-600 ml apa,
  • 400 gr unt/ margarina.
  • umplutura:
  • 500 gr branza telemea,
  • 4-5 linguri gris fiert cu putina sare.
  • eu am folosit doar jumatate din cantitati si mi.au iesit cam 15 merdenele.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merdenele cu branza:

Din faina, sare, otet si apa se framanta un aluat elastic si nelipicios.


Apoi se pune pe masa de lucru unsa bine cu ulei si se framanta cu podul palmei cam 15 min.


Se imparte coca in bilute de aproximativ 65-70 de grame si se intinde cu facaletul fiecare biluta in patratre de aproximativ 15 cm. se unge din belsug cu margarina/unt fiecare patrat. margarina tb frecata mai intai ca sa devina ca o crema si usor de modelat. Apoi fiecare patrat uns se impatureste mai intai in 3 pe una din laturi , apoi in patru pe latura lunga. Merdenelele rezultatae se infoliaza si se dau la frigider pt 1-2 ore.


Dupa trecerea timpului de odihna fiecare bucata se intinde pe masa de lucru unsa bine cu ulei in patrate de data asta de aproximativ 20-25 cm . se pune in mijloc umplutura si apoi se aduna colturile spre mijloc acoperind umplutura.

Se coc in cuptorul preincalzit.

 

TIPS-URI

1

eu am pus mai putin unt/margarina

Daca ti-a placut reteta noastra "Merdenele cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

ela 1

28.10.2010, 19:54

de cand nu am mai mancat merdenele ce bune sunt mancate cu un iaurt

rivka 1

28.10.2010, 21:02

arata bine! cred ca-s bune, si eu vreau

gugugh 1

28.10.2010, 22:08

da cu iaurt le pap si eu sau sana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Turte cu branza