Mere umplute la cuptor cu crema de vanilie

de Rocsi in Dulciuri, 25 Oct 2011 | 3661 vizualizari

 

Un desert usor de realizat dar foarte bun!!!Puteti opta sa faceti crema de vanilie in casa(e mult mai delicioasa),eu am facut la plic ca mi le cumparase mama de vreo 3 luni si tot le tineam acolo si nu aveam unde sa le folosesc,asa ca la una i-am gasit intrebuintarea;)

 

INGREDIENTE

  • 9-10 mere mici
  • 10 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita cacao
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 1 esenta rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2-3 linguri zahar tos
  • 1 lingura unt
  • pentru crema:
  • 1 plic crema de vanilie dr.Oetker
  • 250 ml lapte rece
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere umplute la cuptor cu crema de vanilie:

Spalam merele si le stergem de stopii de apa.


Le curatam de coaja,apoi le scoatem cotorul,usor fara a le rupe.


Intr-un castronel amestecam nuca macinata cu zaharul pudra,cacaua si esenta de rom.


Luam o tava si asezam hartie de copt in ea.


Punem merele in tava si le umplem cu nuca pregatita.


Deasupra presaram pliculetul de zahar vanilat si cele 2 linguri de zahar tos.


Untul il taiem bucatele mici si punem pe fiecare mar ,dar si intre ele.


Dam tava in cuptorul incins.la o temperatura potrivita si o lasam acolo pana ce merele se inmoaie putin.


Preparam crema :punem praful de crema intr-un bol,zaharul pudra si laptele rece de la frigider.


Mixam bine pana obtinem o crema omogena.


Cand merele sunt gata ,le scoatem si le lasam la racorit.


Servim alaturi de crema de vanilie!!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere umplute la cuptor cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

nadina73 1

28.10.2011, 15:53

MIUTA 1

28.10.2011, 16:43

Foarte bune

Rocsi 1

28.10.2011, 19:50

multumesc nadina,miuta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu mere