Midii cu orez salbatic

de papabundetot in Fructe de mare, 16 Iun 2013 | 4708 vizualizari

 

O carnita usoara si o varianta rapida de a gati ceva bun si delicios,midiile sunt pentru noi un adevarat rasfat culinar,un omagiu adus papilelor gustative care rabda cu stoicism porcul de zi cu zi….iar alaturi de un prez salbatic e tot ce iti poti dori pentru o masa usoara si mai presus de toate gustoasa.

De obicei cand gatesc midii eu folosesc cam 500 gr de midii (doar carnita) pe care le spal in muuulte ape pentru a elimina tot nisipul din ele,mai avem nevoie de :

 

INGREDIENTE

  • 20 gr unt,
  • ulei de masline
  • 1 catel usturoi,
  • 2 fire de ceapa verde(optional,eu in aceasta reteta nu am pus)
  • curry (la mine e nelipsit )
  • sos de soia
  • putin vin alb.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii cu orez salbatic:

Intr-o tigaie incingem untul si uleiul impreuna (ca sa nu se arda untul),adaugam apoi usturoiul tocat marunt,pe care il lasam 2-3 minute pentru a-si elibera aroma,apoi adaugam midiile spalate cu grija in prealabil,sos de soia (dupa gust,eu il folosesc in loc de sare),curry (1 lingurita) si vinul si lasam totul la foc mic sa fiarba cam 8-10 minute pana cand sosul format se evapora putin.

Midiile se gatesc foarte repede deci in maxim 10 minute ar trebui sa fie gata,daca le tineti prea mult pe foc vor deveni gumoase si tari de accea e bine sa le tineti cat trebuie ,pana isi schimba un pic culoarea si devin portocalii.

orezul salbatic l-am gatit conform instructiunilor de pe ambalaj,apoi am adaugat peste el ulei de susan pentru o aroma deosebita si un aspect lucios.La final farfuria arata cum se vede mai jos 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii cu orez salbatic" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Friptura de curcan cu sos de gutui
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema cu legume si carne de pui

ieri la 19:24

Gogosari in sos de mustar

ieri la 18:42

Supa din piept de curcan cu taitei de casa la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 21:27

Cartofi in crusta de sare la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 20:03

RETETA RECOMANDATA
Midii / Scoici in sos de smantana si vin alb