Midii,orez si cartofi la cuptor

de Andreea Caroline in Fructe de mare, 28 Iul 2013 | 5005 vizualizari

 

Curatatul midiilor...un chin :) .Mai ales daca sunt proaspat culese din mare...Un preparat putin mai amplu care necesita timp de preparare mai indelungat insa rezultatul final merita tot efortul...E prima oara cand fac dar il voi reface cu siguranta !!!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg midii
  • 1,5 kg cartofi
  • 500 gr orez
  • 500 gr rosii coapte
  • 2 catei usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • pesmet
  • 20 gr parmezan vin alb sec
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii,orez si cartofi la cuptor:

Midiile se spala ,se curata foarte bine cu ajutorul unei perii sau burete de sarma.Se rupe ''barba''.Le punem intr-o tigaie acoperite cu capac si le lasam pana se desfac.Cele care nu se desfac se arunca.Lichidul lasat se strecoara si se pastreaza.


Cartofii se curata de coaja,se spala si se taie rondele nu foarte subtiri.


Se spala si se toaca marunt patrunjelul cu usturoiul.


Rosiile se spala si se taie cuburi. ( daca folositi rosii mici taiati-le in patru).


Se unge cu putin ulei un vas pentru cuptor si punem primul strat de cartofi.Se presara sare si piper.


Al doilea strat il facem din midii.


Continuam cu stratul de orez .


Punem din nou un strat de cartofi peste care presaram usturoiul ,patrunjelul,sare,pesmetul,parmezanul,rosiile,piper si putin ulei de masline.


Se adauga lichidul strecurat de la midii fara insa a acoperi integral ingredientele si se uda cu vinul alb.


Se pune in cuptorul incins in prealabil la 220 grade pentru 90 minute.


Cu 5 minute inainte de a scoate preparatul din cuptor dam la optiunea grill.


Se serveste cald.

 

TIPS-URI

1

In locul parmezanului se poate pune pecorino.

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii,orez si cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Andreea Caroline 1

28.07.2013, 13:47

Bya

Bunica 1

28.07.2013, 15:08

Mmmmm ce bun!Caro ma faci sa salivez

Andreea Caroline 1

28.07.2013, 15:55

Buni Te invit la masa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Raci fierti